Bursa de valori din Malta testeaza tehnologia blockchain

12 decembrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bursa de Valori din Malta se afla in stadii incipiente de experimentare privind tranzactionarea pe baza de blockchain. Bursa de valori a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca a format un „Comitet Blockchain” intern, pentru a ghida dezvoltarea unei foi de parcurs strategice pentru testarea tehnologiei revolutionare.

Comitetul va fi compus din conducerea bursei de valori si a partilor interesate ale bursei, respectiv stakeholders precum si anumiti „experti externi„.

media-coindesk-com201410stock-exchange-shutterstock_1500px-600x370-2af2466ce86e4d490fdbdb5751c5bbad19167a0b

Bursa de Valori din Malta, care a fost fondata la inceputul anilor 1990 si care raporteaza o capitalizare de piata de aproximativ 11 miliarde €, a declarat ca este, de asemenea, in cautarea de a crea un grup de lucru mai larg, in încercarea de a induce interes in randul sectorului de afaceri din insula.

Schimbul a declarat:

Bursa de asemenea, va dezvalui in curand Malta Stock Exchange Blockchain Consortium, care este un think tank care va reuni experti din stakeholderii bursei, precum si din alte organizatii din Malta, pentru a face schimb de cunostinte si a discuta factorii de risc impreuna, cu privire la proiectarea si punerea in aplicare a aplicatiilor blockchain.

In aceste prime etape, Bursa de Valori din Malta se alatura grupului tot mai mare de institutii din toata lumea care iau in considerare potentialul integrarii tehnologiei in sistemele lor sau, in unele cazuri, inlocuind-o pur si simplu.

Exemplul cel mai notabil este, probabil, Australian Securities Exchange, care in luna august a prezentat un prototip de decontare blockchain, dezvoltat in parteneriat cu Digital Asset Holdings, un startup condus de fostul director executiv al JP Morgan Blythe Masters. ASX a decis, de asemenea, sa investeasca mai mult de 17 milioane $ pana in prezent in acest start-up.

malta_flag

sursa: https://www.borzamalta.com.mt/article-press-release-blockchain

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *