Spania se alatura razboiului mondial impotriva numerarului si Bitcoin e alternativa viabila

13 decembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Spania se alatura razboiului mondial impotriva numerarului. Potrivit publicatiei El Mundo, guvernul intentioneaza sa puna in aplicare o limita in numerar de 1.000 de euro.

Guvernul spaniol spune ca interdictia are loc pe fondul unui impuls pentru a combate frauda fiscala si pentru a reduce deficitul, conform unei directive inaintate de Uniunea Europeana. De asemenea, directiva prezinta o inregistrare imediata a informatiilor fiscale pentru circa 80 la suta din populatie si o inasprire a controalelor asupra platilor amanate. Guvernul a sustine acest lucru pentru a limita necesitatea de a mari taxele.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy84zju4ztzhodaxmtexmgflnjliowzkmme1mjq0zte4yy5qcgc

Alte tari din Uniunea Europeana au deja limite de numerar similare in vigoare. Printre tari care au impus limite inferioare, se numara Portugalia, cu un maxim de 1.000 de euro, Grecia, cu 1.500 de euro, Italia cu 999,99 euro si Belgia, cu 3000 de euro. Acest razboi impotriva banilor cash a fost, de asemenea, observat la nivel global, cu exemple notabile fiind India si miscarile din Statele Unite ale Americii, care au impus interdictia privind hartiile de $ 50 si 100 de dolari.

Desigur, aceasta problema ridica probleme de confidentialitate. Cine poate spune ca un guvern ar putea decide ca obiceiul compulsiv de a cumpara de exemplu sifon sa fie considerat nesanatoaa, iar restrictii de a mai cumpara vor aparea?

Dar consumatorii din Spania pot beneficia de Bitcoin in urma razboiului mondial impotriva numerarului. Fara indoiala, cel mai puternic caz de utilizare a Bitcoin, avand ca avantaj incapacitatea de a fi controlat de guverne, straluceste o cale de urmat pentru unii cetateni in cauza.

bitcoin-spain-flag
Autoritatile de reglementare pot controla off-rampe sistemele de plati mostenire in Bitcoin. Dar exista modalitati de a tranzactiona, de exemplu, folosind LocalBitcoins, Bitsquare sau servicii similare.
In cazul in care intr-adevar Bitcoin „decoleaza” ca mijloc de plata pentru o zi in privinta tranzactiilor de zi cu zi, atunci organele de control vor avea o sarcina dificila, daca nu o sarcina aproape imposibila in controlarea tranzactiilor.

Spania are partea sa de istorie Bitcoin. Exista strazi intregi pline cu magazine Bitcoin-friendly, cu grupuri locale Bitcoin care opereaza in orase, cum ar fi Barcelona. De asemenea se organizeaza conferinte organizate la Madrid. Unele companii Bitcoin numesc, de asemenea, Spania ca fiind casa lor. Drept exemplu sta Coinffeine, un schimb Bitcoin descentralizat, Territorio Bitcoin, un site de stiri Bitcoin si Chip-Cap, un agregator al sistemelor de plati.

Cu toate acestea, nu toata istoria Spaniei privind Bitcoin este perfecta. Autoritatile au planuri de a pune in aplicare o taxa pe mineri si au existat si cazuri nefericite, de asemenea, cum ar fi arestarea unui grup de mineri care incercau sa spele bani din surse ilicite.

spain

sursa: http://www.elmundo.es/economia/2016/11/30/583ecfd6e2704e31598b4578.html

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/india-currency-bank-notes-denomination-500-1000-rupees-tax-evasion-corruption-narendra-modi-a7405021.html

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/02/16/its-time-to-kill-the-100-bill/?utm_term=.80e89d389815

https://cointelegraph.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *