Japonia va renunta la impozitul de 8% aplicat pe criptomonede in 2017

13 decembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Japonia va renunta la impozitul de 8% aplicat pe criptomonede in 2017. Autoritatile financiare ale tarii planifica sa elimine taxa de vanzari de 8% privind criptomonedele in iulie 2017. Termenul este mentionat in documentul fiscal anual emis de catre Partidul Liberal Democrat si partidul centrist Komeito.

In conformitate cu documentul, daca este aprobata de catre guvern, propunerea de retragere a taxei asupra comertului privind criptomonedele va intra in vigoare in iulie 2017, dupa o perioada de tranzitie, incepand cu luna iunie.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8xngvhyzg1mjrhmwjmymu0mjm0ntdlnjcynzjmyzziyi5qcgc

Informatia cu privire la aceasta propunere a aparut pentru prima data in luna octombrie. Aceasta initiativa a fost sustinuta de doua organisme guvernamentale japoneze, Ministerul Finantelor si Agentia Serviciilor Financiare (FSA).

In luna mai, guvernul a adoptat o lege care a clasificat criptomonedele, inclusiv Bitcoin, ca fiind un instrument de plata preplatit. Urmatorul pas este de a sincroniza decizia cu privire la statutul juridic al acestor cripmondele, cu reglementarile fiscale.

Propunerea de eliminare a impozitului pe vanzari pe Bitcoin este sustinuta pe scara larga de catre criptoindustria japoneza.

Mike Kayamori, CEO al unui exchange din Japonia, considera ca acesta eliminare a impozitului de 8 % reprezinta un semnal pozitiv din partea autoritatilor pe piata cripmonedelor din Japonia:
Este o mare usurare pentru noi. Clientii nu trebuie sa plateasca impozit pentru fiecare tranzactie. Sper ca acest lucru va devini o practica standard „, a declarat acesta.

Dobanda la criptomonede si industria blockchain in Japonia este in crestere rapida. In prima jumatate a anului 2016, volumul de tranzactionare Bitcoin pe bursele nationale de criptomonede a ajuns la 430 miliarde de yeni (4,3 miliarde $).

Este de 50 de ori mai mare decat in aceeasi perioada in 2015. In luna mai, guvernul japonez a adoptat o noua legislatie, prin care acesta cere schimburilor de criptomonede sa obtina o licenta de lucru si sa raporteze activitatile comerciale suspecte catre Agentia Serviciilor Financiare.

bitcoin-japan-media

sursa: http://asia.nikkei.com/Politics-Economy/Policy-Politics/Japan-set-to-drop-sales-tax-on-buying-virtual-currency

http://asia.nikkei.com/Markets/Tokyo-Market/Bitcoin-trading-booms-lures-currency-traders

https://coinfox.info

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *