Blockchain are potential de dezvoltare in afara zonei de finante si creeaza noi infrastructuri in IT

15 decembrie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Blockchain prezinta un puternic potential de dezvoltare in afara zonei de finante si creeaza noi infrastructuri in IT. DATE Digiworld, o firma importanta de consultanta de tehnologie si de cercetare, a lansat raportul „Blockchain – o noua infrastructura IT” pe platforma de cercetare si de piete, pentru a ajuta corporatiile si organizatiile mari sa puna in aplicare tehnologia Blockchain.

De la inceputul anului 2015, analistii si firmele de cercetare, inclusiv Greenwich Associates, au estimat ca aproape un miliard de dolari este alocat in dezvoltarea si punerea in aplicare a tehnologiei Blockchain. Cu toate acestea, bancile si institutiile financiare se lupta sa demonstreze aplicarea sa unica de lucru comercial.

Illustration with word cloud with the word Blockchain.

Aplicatiile non-financiare

In cercetarea sa, IDATE Digiworld i-a intervievat pe unii dintre cei mai importanti reprezentanti de companii Blockchain si Bitcoin din domeniul FinTech si din industriile financiare, inclusiv Abra, Coinbase si BitFury, printre multe altele.
Firma de cercetare, de asemenea, a colaborat cu mai multe grupuri bancare, cum ar fi Barclays, pentru a oferi o perspectiva asupra societatilor care se afla in stadiul de executie Blockchain. In primul rand, cercetarea variantelor vizeaza limitarile tehnologiei Blockchain, precum si motivul din spatele esecului bancilor de a pune tehnologia in aplicare.
In esenta, bancile si institutiile financiare nu au acces la rularea aplicatiilor descentralizate sau a sistemelor Blockchain, din cauza reglementarilor financiare actuale in vigoare. O alta solutie, care va pune in aplicare un registru sau un Blockchain centralizat, este, de asemenea, extrem de practica. Din pacate, este imposibil sa se integreze din cauza preocuparilor de securitate severe si consecintelor la care ar putea duce.
Astfel, firmele de cercetare, cum ar fi IDATE Digiworld incep sa vizeze clientii pentru intreprinderi si corporatii mari, in afara domeniului financiar, pentru a integra tehnologia Blockchain.

Exemplul Walmart

Cointelegraph a raportat ca Walmart incearca sa utilizeze tehnologia Blockchain, pentru a facilita livrarea, identificarea si verificarea produselor alimentare. Un executiv Walmart a confirmat faptul ca odata ce gigantul de retail testeaza cu succes sistemul Blockchain, ar putea duce la cea mai mare implementare din lume a tehnologiei Blockchain pana in prezent.

Astfel de initiative optimiste si pozitive din industria de retail si tehnologie determina firmele de cercetare si start-up-urile Blockchain sa continue sa caute metode alternative de integrare a tehnologiei. Prin exploatarea masurilor de securitate fara precedent a unei retele Blockchain descentralizate, IDATE Digiworld afirma ca o gama larga de intreprinderi pot pune in aplicare tehnologia Blockchain pentru a reduce costurile alocate pentru intretinerea bazelor de date, a serverelor pentru verificarea datelor.

1-dkoke9lg2rj1ewz5qeh3uw

sursa: https://www.greenwich.com/fixed-income-fx-cmds/blockchain-adoption-capital-markets

https://cointelegraph.com/news/walmart-experiments-with-blockchain-to-safely-store-food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *