Pretul Bitcoin a ramas la pragul de peste 760 $ pentru mai bine de sapte zile

16 decembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin a ramas la pragul de peste 760 $ pentru mai bine de 7 zile, atingand un nou record pentru anul 2016. Preturile au atins un nou prag de tranzactionare, potrivit datelor primite de la indicele CoinDesk USD Bitcoin Price Index (BPI).

Pretul a ramas peste acest nivel pe parcursul unei perioade de sapte zile, in care moneda digitala a atins cel mai inalt nivel din ultimele 34 de luni. Piata a depasit $ la 760 la ora 10:00 pe data de 7 decembrie, reusind sa ajunga la o saptamana dupa peste acest nivel pe data de 14 decembrie, asa cum cifrele arata.

coindesk-bpi-chart-2

Pretul Bitcoin a crescut la $ 788.49 in data de 13 decembrie, reprezentand cel mai mare pret al monedei din acest an si, de asemenea, pretul sau cel mai ridicat incepand cu februarie 2014.

Pana in prezent, in 2016, preturile au depasit rareori valoarea de $ 760 si au ramas constante, potrivit datelor BPI. Moneda digitala a depasit acest pret pe 2 decembrie, dupa ce prima data a depasit pragul de 760 $ din iunie, dar a scazut rapid inapoi sub acest nivel.

coindesk-bpi-chart-71

Pe parcursul urmatoarelor cateva saptamani, preturile Bitcoin s-au mentinut la un nivel constant, cu un grad ridicat anterior de $ 781.31 atins in luna iunie, dar nu a reusit continuu sa depaseasca acel varf precedent. Cu toate acestea, in 13 decembrie, pretul monedei digitale a rupt bariera de $ 781.31, situandu-se peste acest pret pentru cateva ore, inainte de a scadea din nou sub $ la 780.

Evenimente marcante de pe piata

Se pare ca principalele evenimente de pe piata pentru restul anului 2016 au trecut deja, iar comerciantii incep sa isi inchida pozitiile, pentru a fi in masura sa isi rontunjeasca profiturile sau sa isi anuleze pierderile pentru anul ce va urma si pentru cele cateva zile care au ramas din 2016.

Acest lucru ar putea pastra un volum redus in tranzactionarea de Bitcoin, prevenind pretul de la a face vreun progres semnificativ in orice directie. Dar, cu decizia Rezervei Federale de majorare a ratelor dobanzilor, s-ar deschide usi pentru mai multe miscari de crestere de anul viitor. Cresterea puterii dolarului ar putea totusi reprezenta si pentru Bitcoin cresteri de pret, pentru moment, cu exceptia cazului in care orice actualizari majore din China au loc. Orice miscare din partea autoritatilor pentru a restrictiona investitiile off-shore sau pentru a devaloriza yuan-ul atrage investitorii de pe continent.

Eliminand orice fluctuatii semnificative ale perceptiei de risc, pretul Bitcoin ar putea fi blocat in acest interval pentru urmatoarele doua saptamani, inainte de a relua miscarile volatile anul viitor.

3D rendered close up illustration of paneled golden Bitcoins group with depth of field blur

sursa: http://www.wsj.com/livecoverage/federal-reserve-december-meeting

http://www.coindesk.com/bitcoin-price-760-7-days/

https://simplefx.com/dashboard/?utm_source=newsbtc.com&utm_medium=cpm&utm_content=ATarticle&utm_campaign=BTCpartners

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *