Bitcoin poate beneficia de pe urma deciziei guvernul indian de a digitaliza platile

19 decembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin poate beneficia de pe urma deciziei guvernului indian, care a recunoscut in cele din urma ca ceva trebuie sa se schimbe la nivel economic, inainte ca situatia financiara sa devina una periculoasa pentru cetateni.

Planul actual implica oferirea de subventii pentru platile digitale. Impozitul pe tranzactiile on-line cu valoare mica va fi ridicat, iar politele de asigurare vor vedea rate reduse cu 10%. Mai mult decat atat, guvernul doreste sa promoveze vanzarea de bilete de tren si plata a taxelor aferente pe Internet. Acestea sunt schimbari interesante, de care vor beneficia toti cetatenii, dar care insa ar putea ajunge un pic prea tarziu in folosul lor, totusi.

bitquick

Guvernul indian acorda un vot de incredere solutiilor de plata digitale

Desi initial mai multe bancnote tip numerar din tara au fost considerate ilegale, India a trecut printr-o perioada foarte turbulenta in zona departamentului financiar. Gasirea unei solutii s-a dovedit a fi destul de dificila, iar guvernul a reusit doar in a face lucrurile si mai complicate decat erau pana acum.
Acum, ca au avut loc de asemenea, confiscari si de aur si bijuterii, devine mai evident faptul ca solutiile digitale sunt necesare. Pentru a sustine trecerea in zona digitala, guvernul a introdus mai multe planuri noi pentru a subventiona platile digitale.

Adoptarea platilor on-line este un apel bun, cu toate ca de aceasta masura cetatenii pot beneficia mult prea tarziu.
Relatia de incredere dintre consumatori, zona de afaceri si guvernul a fost afectata si daune ireparabile a fost facute. Acestea fiind spuse, aceste masuri ar putea avea un impact pozitiv asupra economiei tarii pe termen lung. Toate statiile de gaz care accepta plati prin card vor vedea soldurile lor reduse cu 0,75%, ceea ce este destul de semnificativ. In acest sens, guvernul spera sa scoata aproape doua trilioane de rupii din circulatie in lunile urmatoare.

bitcoin-india

India are destul de multe variante competitive pe piata de plati mobile si astfel se traseaza un drum pentru mai multe solutii digitale care ar putea stimula inovarea. Numarul de tranzactii mobile a stabilit noi recorduri in fiecare saptamana, in ultimele treizeci de zile, ceea ce este un semn pozitiv.
Dar asta nu diminueaza problemele de numerar de care atat de multi oameni sunt fortati sa se ocupe chiar acum. Toate acestea pot fi vazute ca stiri pozitive pentru adoptarea Bitcoin, totusi.

Mai multe schimburi de criptomonede locale si-au vazut cota lor justa de succes in ultimele cateva saptamani, iar bazele lor de utilizatori continua sa creasca. Consumatorii si comerciantii cu amanuntul caută solutii financiare alternative, care nu pot fi oprite de catre banci sau guverne.
Bitcoin se potriveste perfect acestui proiect de lege si poate beneficia de pe urma sa. Urmatoarele luni vor fi critice pentru economia indiana, din pacate. Noul stimulent acordat de guvern pentru a promova platile digitale este o evolutie pozitiva intr-un ocean de greseli teribile.

bitcoin-newsbtc-india

sursa: http://themerkle.com/indias-worthless-banknotes-pile-up-to-three-times-the-size-of-mount-everest/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *