Vaurum (tranzactionare Bitcoin) finantarea initiala la 4 milioane $

8 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Avand sediul in California, Vaurum este o companie care ofera institutiilor financiare un mod de tranzactionare a monedelor Bitcoin, aceasta reusind sa mareasca cu 4 milioane de dolari capitalul primit din investitii.

Investitia este descrisa ca o finantare initiala si vine de la un grup de investitori care includ firme precum Battery Ventures, Tim Draper si fostul CEO AOL Steve Case.

Avish Bhama, CEO Vaurum, a declarat: „Cei mai multi investitori au nevoie de o platforma usor de utilizat si compatibila care sa cumpere si sa vanda Bitcoin, iar noi oferim aceasta solutie.”

Bhama mai afirma ca intentioneaza sa utilizeze cea mai mare parte din fondurile sale in angajarea personalului suplimentar de inginerie, in timp ce o mica parte din fonduri vor fi utilizate pentru cheltuieli de reglementare in conformitate.

Modelul de comert

Programul folosit de Vaurum poate fi descris ca un Bitcoin exchange conectat la platformele de tranzactionare financiare deja existente folosite de investitori. Vaurum construieste software-ul de schimb de moneda Bitcoin,  insa acesta este considerat adesea ca fiind parte dintr-un produs mai amplu folosit de traderi si un loc pentru investitori.

Volumul mare de tranzactionare este o caracteristica majora a platformei Vaurum, potrivit Bhama, care a explicat: „Motorul nostru de tranzactionare a fost construit pentru a efectua tranzactii de inalta frecventa si este configurat pentru a procesa sute de mii de tranzactii pe secunda.”

In ceea ce priveste structura comisionului, Vaurum percepe un procent din moneda Bitcoin tranzactionata ce revine companiei, in timp ce partenerul ia comision din moneda fiat a tranzactiei.

bpithreemonths

Clientii

Vaurum spune ca software-ul este deja utilizat la fondurile de investitii, de catre dealeri de schimb valutar si alte case de investitii institutionale. Cu toate acestea a fost refuzata numirea clientilor sai din varii motive.

„Asa cum au fost stabilite in diferite perechi valutare din diferite retele in intreaga lume, este convingatoare pentru traderii de arbitraj pentru a construi strategii de tranzactionare”, a spus Bhama.

Roger Lee, un partener general la Battery Ventures, a declarat urmatoarele in ceea ce priveste finantarea Vaurum: „Este nevoie de un sistem sigur Bitcoin de tranzactionare si suntem nerabdatori sa sprijinim Vaurum pe masura ce aceasta piata in curs de formare va creste.”

Compania Vaurum concureaza cu o serie de alte start-up-uri ce au legatura cu Bitcoin. O platforma similara, precum Vaurum, se numeste itBit care are sediul in Singapore si are software-ul bazat pe NASDAQ. Un alt concurent este Coinsetter din New York, ce asigura lichiditatea de tranzactionare prin intermediul Bitstamp. sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *