50% din companii sunt dispuse sa-si plateasca angajatii in Bitcoin

7 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Un studiu recent facut de cei de la Bitwage, un furnizor de solutii de plata specializat pe bitcoin, a facut public faptul ca un procent de 47% din companiile Bitcoin sunt dispuse sa-si plateasca angajatii in moneda digitala.

Partea interesanta este ca un numar de 10.5% din companiile interogate pentru studiul respectiv isi platesc deja clientii cu aceasta moneda digitala, cateva dintre acestea fiind Coinbase, Blockchain si Alix Resources.

Cei de la Bitwage de asemenea subliniaza faptul ca toate raspunsurile pe care le-au inregistrat sunt o dovada ca solutiile de plata bitcoin atrag tineri entuziasti si talentati. „Salariul pe baza Bitcoin le deschide companiilor un nou univers in care este mult mai usor de interactionat cu „geniile” care pana in momentul respectiv erau de negasit si totodata, un alt beneficiu fiind faptul ca acele costuri si taxe internationale sunt mult mai scazute.”

bitcoin

Tot acest studiu a fost urmat de un altul care a implicat 847 respondenti, acestia fiind chestionati daca doresc sa fie platiti intr-o moneda virtuala precum bitcoin, iar 51.12% au raspuns afirmativ.

Aditional la toate aceste informatii privind parerea companiilor bitcoin despre moneda virtuala, Bitwage a mai cules informatii si despre crypto-monede oferindu-le posibilitatea respondentilor sa comenteze liberi sau sa puna orice fel de intrebari.

Si pentru acest lucru au fost luate drept exemplu doua companii si anume AcademyX si IVPN care isi platesc angajatii cu bitcoin.

Bitwage noteaza ca AcademyX a implementat tot felul de concursuri ce ofera premii in BTC, acestea incurajand angajatii sa isi imbunatateasca cunostintele IT, in timp ce IVPN ofera clientilor bitcoin in schimbul ajutorului pentru testarea produselor.

Cu toate acestea, o astfel de schimbare inovativa nu a fost acceptata in unele tari precum Belgia, Canada sau Italia. De asemenea, angajatii care sunt de acord cu bitcoin trebuie sa calculeze taxe aditionale pe diferenta de capital pozitiva atunci cand fac diverse cumparaturi utilizand bitcoin.

Sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *