Capacitatea de plata a facturilor cu ajutorul Bitcoin disponibila in intreaga lume

8 mai 2014 transfer bani

Articol scris de David Mitran

Sa recunoastem faptul ca toti uram sa platim facturile, insa capacitatea de a face acest lucru cu o moneda digitala te-ar putea face sa zambesti. La inceputul acestui an, CoinDesk a raportat cu privire la lansarea Bylls, un serviciu Canadian ce permite utilizatorilor sa plateasca in Bitcoin la mai mult de 6000 de organizatii, incusiv cele guvernamentale. Acesta a fost primul din intreaga lume.

Acum, noi servicii isi fac aparitia in intreaga lume ce ofera posibilitatea de a plati pentru orice de la utilitati de baza pana la taxe si impozite, totul in Bitcoin. Precum procesoarele de plata in Bitcoin, serviciile de plata a facturii rezolva nevoia ca fiecare organizatie sa-si dezvolte propria infrastructura de plata in Bitcoin.

Un serviciu Australian numit Living Room of Satoshi promite sa plateasca pe oricine in reteaua BPAY a tarii respective fara niciun fel de cost aditional. BPAY este un sistem proiect de lege de plata universal in Australia, ce permite oamenilor sa plateasca prin intermediul telefonului sau online, prin introducerea a doua coduri numerice.

bpay

Precum LRoS in Australia, s-a dezvoltat si Quantified in Singapore ce permite accesul la mai multe companii si servicii, inclusiv de stat, ceea ce inseamna ca locuitorii pot plati impozite si taxe guvernamentale cu Bitcoin.

Lansat in decembrie, enBitcoins in Argentina, pe fondul celui mai recent boom al Bitcoin, enBitcoins este produsul folosit de fosti antreprenori online in Argentina ce acum se focuseaza in principal pe Bitcoin.

Pademobile, Mexic, este un serviciu international de portofel digital care accepta Bitcoin pentru website-uri localizate in Spania si Mexic. Acest serviciu le ofera posibilitatea utilizatorilor din Mexic pentru plata utilitatilor precum electiricitate, gaz, telefon, TV prin cablu si multe altele prin intermediul Bitcoin.

TuKarCash, Indonezia, este un gateway de plata indonezian ce permite ca banii sa fie trimisi de la mai multe servicii de plata diferite, inclusiv Western Union, transfer bancar, PerfectMoney, Egopay si Bitcoin. sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *