Va exploda pretul Bitcoin?

18 iulie 2016 bitcoin, halving

Articol scris de Mirona Noru

Va exploda pretul Bitcoin? Diagramele si datele din ultima perioada par sa indice aceasta traseu ascendent al valorii monedei digitale. Mai multi factori au condus la o crestere a pretului Bitcoin in acest an. Unul dintre principalii factori a fost instabilitatea din China si transformarea Bitcoin in moneda emergenta drept un refugiu sigur. Rezultatele referendumului din Anglia au dus de asemenea la cresteri de pret in Bitcoin.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3L2MzNDIxNmRmYmNmZTNiY2Q1ZGY5ZmY3MTA2M2JhYjk4LmpwZw==

Exista factori care stau la baza acestei cresteri, care ar putea exploda si ar duce pretul cripto-monedei in continuare in sus. Potrivit unui articol de tranzactii aparut in publicatia Forbes, Bitcoin s-ar putea tripla.

Forbes a citat Juniper Research, o companie din Marea Britanie, care este specializata in identificarea si evaluarea sectoarelor de piata in crestere ridicata, spunand: „valoarea totala a tranzactiilor Bitcoin este de asteptat sa depasească 92 miliarde $ in acest an – pana in jurul valorii de 240 %, de la mai putin de 27 miliarde de $ in 2015.

Trump, Brexit si alte riscuri globale

Bitcoin a actionat ca un pilon de rezistenta si stabilitate in perioade de incertitudine in ultimul timp. Am vazut deja Bitcoin pe punctul de a exploda, atingand o valoare de $ 780 inainte de referendum si Brexit.
BBC a raportat ca, potrivit Economist Intelligence Unit, Donald Trump a castigat presedintia SUA potrivit sondajelor si are potentialul de a „perturba economia mondiala si a spori riscurile politice si de securitate in SUA „.
BBC spune: „El este evaluat ca avand un potential de risc mai mare decat iesirea Marii Britanie din Uniunea Europeana sau un conflict armat in Marea Chinei de Sud.”

Unitatea de Informatii Economice utilizeaza o scara de risc cu valori cuprinse intre 1 si 25 si Trump ales ca presedintele S.U.A. este privit ca avand un rating de 12, care este acelasi cu riscul ca terorismului jihadist sa destabilizeze economia globala, potrivit raportului BBC.
Alte riscuri care au fost mentionate mai erau aventurile militare ale Rusiei si economia chineza sa aiba parte de o „ aterizare dura„.

bitcoin-and-future-space-cover

Bitcoin, o moneda deflationista, impotriva celei fiat inflationiste

Bitcoin este considerata a fi o monedă deflationista si „injumatatirea ” recompenselor o pozitioneaza pe o baza de lunga durata pe scena economica si financiara mondiala, fiind pe punctul de a exploda si a se alatura marilor valute clasice.
Injumatatirea reduce cantitatea de Bitcoins la jumatate, reducandu-se astfel oferta de bani in sistem. Dinamica dintre Bitcoin si moneda fiat presupune astfel o semnificatie  aparte.

Eric Grill, CEO al Coinoutlet declara :

Exista o oferta limitata de Bitcoin si recent s-a putut observa ca alimentarea a fost redusa, in timp ce cererea continua sa creasca. Bitcoin este comercializat in mod obisnuit in raport cu valutele care continua sa creasca in aprovizionare (referindu-se la imprimarea mai multor bani ), care va face ca valoarea relativa a Bitcoin in raport cu aceste valute sa creasca si chiar exploda in timp.

Graficele sugereaza ca Bitcoin e pe punctul de a exploda

MarketWatch a raportat recent ca 2016 a fost un an puternic pentru Bitcoin, iar cripto-moneda a urcat la niveluri nevazute in 2 ani. Acestia au observat un model tehnic in curs de dezvoltare in topuri, asa cum au fost analizate de catre analistii de capital, care ar putea sugera ca preturile pot exploda si se pot pozitiona chiar mai mult in sus. Acest model cunoscut ca un steag sau un fanion se poate vedea in graficul de mai jos:

00992b3ebb897e45ffde475129d3b5d1

MarketWatch l-a citat pe Jonathan Krinsky, tehnician de piata sef pentru partenerii MKM, spunand ca aceasta formatiune, asa-numitul fanion, este pe cale sa-si reia trendul pe termen lung, dupa o perioada de consolidare.
Va exploda pretul Bitcoin la nivelurile ridicate de 764 $ per Bitcoin? Trebuiesc pastrate in minte anumite incertitudini globale, injumatatirea si alti factori tehnici, ce ar putea fi elemente decivise in cazul in care pretul Bitcoin chiar va exploda.

sursa: http://www.forbes.com/sites/rogeraitken/2016/07/08/trump-brexit-factors-could-triple-bitcoin-transactions-but-wheres-the-price-heading/#4c8f7ea746c7

http://www.bbc.com/news/business-35828747

http://www.marketwatch.com/story/why-bitcoin-is-on-the-verge-of-a-breakout-in-one-chart-2016-07-11

http://cointelegraph.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *