Odata un vis libertarian, Bitcoin este oficial acum moneda chineza

15 iulie 2016 bitcoin, minerit

Articol scris de Mirona Noru

Economia chineza si cresterea acesteia este o preocupare pentru multi, aceasta scazand sub nivelul de 7 % in primul trimestru din 2016, ceea ce inseamna ca incetinirea din China este cea mai grava din ultimii sase ani. In timp ce toate institutiile majore din guvernul central isi unesc fortele pentru a aduce la mal economia prin furnizarea de stimuli in orice mod posibil, apare un fenomen nou la nivel global; criptomonedele aduc in prim-plan dominatia chineza in acest domeniu. Moneda Bitcoin, din toate punctele de vedere, ar putea fi acum considerat o moneda chineza.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3LzZjMTNiYWNkZDAwZjVhZmQ5ZGM5ZTRkMjcxMGY2ZjVjLmpwZw==

De la vis libertarian la o moneda chineza

 Atunci cand a fost conceput, Bitcoin a fost considerat a fi un vis libertarian. Ca unitate de valoare, acesta nu a fost controlat de catre o autoritate centrala, trebuia sa fie minat exact ca si aurul si a fost destul de mult timp considerat a fi o dovada a inflatiei.

Cu toate acestea, de la crearea monedei virtuale si pana acum, putem spune ca noi traim intr-o lume in care, conform publicatiei Bloomberg, China este „acasa”, raportand la procentul de  90% din tranzactiile Bitcoin si 70 la suta din mineritul Bitcoin, ce are loc in China.

Dupa cum articol a raportat, „minerii chinezi au efectul de levier privind accesul la forta de munca ieftina, electricitatea ieftina si numarul fabricilor locale care produc cipuri, depasind performanta colegilor la nivel mondial, dejucand astfel planurile in efectuarea calculelor complexe necesare pentru verificarea tranzactiilor Bitcoin – un serviciu pentru care acestia compenseaza in noii- minati Bitcoin. „

Atunci cand pretul criptomonedei a scazut de la aproximativ 1.000 $ la sfarsitul anului 2013 sub 200 $ la inceputul anului 2015, s-au inregistrat costuri mai mici in China; astfel le-a permis sa ramana pe linia de plutire, chiar si cand tot mai multi operatori occidentali au renuntat.

 Bitcoin-China (1)

Dominatia chineza pe piata cripto-monedelor

 La urma urmei, China este acum statul „suveran” in materie de Bitcoin, iar republica chineza isi va spune mereu cuvantul. Apoi, exista spectrul interventiei guvernului, care nu este niciodata prea departe in China.

Mass-media lor, activitatea politica si desigur internetul, sunt toate intr-un fel sau altul sub controlul guvernului. In cazul in care guvernul chinez decide ca Bitcoin este un rival sau o amenintare , s-ar putea vedea o reprimare masiva intr-o chestiune de zile.

Dupa cum New York Times a raportat recent intr -un articol intitulat „Cum China a ocupat centrul scenei de teatru in Razboiul civil Bitcoin„, „influenta sa ridica problematici cu privire la independenta si descentralizarea Bitcoin, care ar fi trebuit sa dea libertatea tehnologiei de la tot felul de represiuni guvernamentale si interventii, care sunt un lucru obisnuit in lumea chineza financiara.

Viitorul Bitcoin va fi modelat de republica chineza

S-a scris suficient si s-a discutat despre „congestia retelei„, care blocheaza retelele de circulare a monedei Bitcoin la nivel mondial. In prezent, exista multe ideologii concurente cu privire la modul in care aceasta chestiune congestie legata de ar trebui sa fie rezolvata. In timp ce abordarea occidentala, in special cel americana, a solicitat extinderea retelei, abordarea chineza s-a blocat in mare parte la ideea ca lucrurile ar trebui sa ramana asa cum sunt ele pentru moment.

Rolul companiilor chineze in negocierile asupra viitorului Bitcoin este extrem de important, asa cum Wang Chun, co-proprietar si sef administrator al F2Pool, a declarat pentru Bloomberg: „Minerii controleaza puterea de vot reala„.
Este important sa se realizeze faptul ca totusi, in timp ce tranzactiile Bitcoin in acest moment sunt limitate la 7 pe secunda, in cazul in care nu se face ceva privind congestia, timpul necesar pentru a procesa aceste tranzactii poate ajunge la ore sau chiar zile, facand Bitcoin practic inutilizabil.

Prin urmare, unii mineri chinezi au realizat, de asemenea, ca ceva trebuie facut. The New York Times, l-a citat pe Jihan Wu, fondatorul Bitmain, spunand ca reteaua are nevoie sa se extinda in curand. El este cunoscut datorita faptului ca a spus intr-un e-mail trimis publicatiei, ca in cazul in care programatorii de baza nu vor creste numarul de tranzactii care trec prin reteau pana in luna iulie, el va incepe cautarea de alternative pentru a extinde reteaua.

bitcoin-china

sursa: http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-07-06/after-4-400-surge-bitcoin-s-fate-hinges-on-huge-chinese-miners

 http://www.nytimes.com/2016/07/03/business/dealbook/bitcoin-china.html?smid=tw-nytimesbusiness&smtyp=cur&_r=1

http://cointelegraph.com/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV