Urmatoarea provocare pentru Bitcoin: depasirea valorii aurului

27 februarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Urmatoare provocare pentru moneda digitala este aceea de a depasi valoarea aurului. In ultima perioada pretul Bitcoin s-a stabilizat peste pragul de 1000 $ si ar putea depasi in curand pretul aurului, pe o baza permanenta, presupunand ca atat aurul, cat si aurul digital Bitcoin, isi continua performanta extraordinara pe piata curenta.

Aurul a atins un nivel nou in ultimele trei luni, de $ 1260 la sfarsitul zilei de afaceri joi, 23 februarie, in urma unui flux constant al cererii, in conditii de siguranta financiara. Comerciantii si investitorii au continuat in intreaga lume sa investeasca in aur, in timp ce Bitcoin a depasit $ 1170 in acelasi timp. CEO-ul companiei Civic, Vinny Lingham, ofera monedei Bitcoin aproximativ o luna sau chiar mai putin pana se consolideaza in intervalul de $ 1300.

960-36107e6b72b64a32dfce109719e892ad-bitcoin-vs-gold
Factorul Trump, nu factorul China

Exista o stare de incertitudine in curs de desfasurare si unele anxietati in ceea ce priveste noul presedinte al Statelor Unite si politicile administratiei sale noi, iar acceptarea acestor schimbari reprezinta adevarata provocare.

Piata de tranzactionare a aurului continua sa aiba parte de sprijin si in mod similar, la fel si piata Bitcoin. Cel mai recent raliu pe piata monedei digitale a fost descris de catre un analist de la Lux Research Inc., Mark Bünger; acesta a afirmat ca cel mai probabil valoarea actuala a „aurului digital” nu are legatura cu China, ci mai degraba la unele dintre politicile presedintelui american Donald Trump.

Este demn de remarcat ca factorul Trump este axat pe promovarea si legiferarea oficiala a Bitcoin. Prima sesiune a Comitetului Federal Open Market de miercurea trecuta arata ca Rezerva Federala ar putea da un puternic imbold monedei digitale si ca o alta majorare a dobanzii ar putea veni mai devreme, din cauza unor modificari aduse de noua administratie.

BitcoinGold-640px

Astfel Bitcoin va deveni mai mainstream dupa ce va fi oficializat, preconizandu-se ca tot mai multe companii vor accepta criptomoneda ca forma de plata, conform declaratiilor strategului de capital de la Miller Tabak, Matt Maley, facute pe postul CNBC in cadrul emisiunii „Trading Nation„.

Mass-media in ultima perioada a redactat tot mai multe articole despre traseul record pana la valoarea maximala all-time a pretului Bitcoin. Aceasta crestere a facut si mai cunoscuta criptomoneda si a atras in ultima vreme tot mai multi noi utilizatori. Mentinerea acestui prag de peste 1100 $ este adevarata provocarea a Bitcoin, precum si atragerea in continuare de noi adepti.

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-02-23/bitcoin-price-sets-intraday-record-on-trump-policy-uncertainties

https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *