Se inregistreaza un nou fenomen la nivel mondial: bancile urasc Bitcoin, dar sunt interesate de Blockchain

28 februarie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Se inregistreaza un nou fenoment global, pe masura ce popularitatea monedei digitale creste: bancile o urasc, dar iubesc tehnologia din spatele ei. Furnizorul on-line de portofel electronic Cryptopay, care ofera servicii pentru cumpararea si vanzarea de Bitcoin, si-a notificat aproximativ acum o luna utilizatorii din Marea Britanie, transmitandu-le ca depozitele si retragerile in lire vor fi refuzate din cauza „politicilor bancare actualizate.”Cryptopay nu a afirmat in mod categoric actualizarile particulare care au dat nastere la actiunile sale curente.

Avand in vedere aceasta cresterea in popularitate a Bitcoin, ca rezultat al Brexit-ului, aceste restrictii din Marea Britanie ce vizeaza criptomoneda au fost un eveniment recurent. Cryptopay nu este singurul furnizor electronic care prezinta astfel de decizii drastice. Aproape o duzina de alte schimburi au intampinat probleme cu depunerile si retragerile in Marea Britanie de-a lungul existentei lor. Din anumite motive, sistemul bancar din Regatul Unit nu se comporta cu amabilitate cu companiile Bitcoin. Astfel se inregistreaza un nou fenomen: bancile urasc Bitcoin, dar sunt interesate de tehnologia din spatele monedei digitale.

76043899701475580267_QdYjFWW9ay

Bancile urasc Bitcoin

George Basiladze, reprezentat al Cryptopay, este de parere ca sistemele bancare traditionale din intreaga lume nu sunt „amabile” cu Bitcoin. Potrivit lui, Barclays, una din cele mai mari banci din lume, si-a actualizat recent politica fata de serviciile bancare si de e-monedele private si, ulterior, un val de licente au fost revocate. Basiladze spune:
In prezent, trimiterea de doar trei plati cu” Bitcoin „, care se reflecta oriunde in tranzactie este suficienta pentru a atrage o inchidere de cont bancar in Marea Britanie.”

El observa ca ura fata de Bitcoin este un fenomen la nivel mondial, desi bancile din UK a declarat, de asemenea, ca a fost afectata de aceleasi reglementari actualizate ale  Barclays.

Irina S. Zimakova, co-fondator si vicepresedinte al Federatiei Europene Blockchain, declara pentru Cointelegraph ca rezistenta feroce perceputa in fata Bitcoin de catre banci, în general, pare oarecum exagerata. Zimakova spune ca problema poate fi explicata in mai multe moduri. La un nivel financiar, spune ea, Bitcoin este o moneda virtuala finita cu un front-end (e-portofel), ce poate inregistra probleme de stabilitate si o scalabilitate redusa la aproximativ 21 de milioane. Acest lucru reprezinta o curiozitate si nu o amenintare, in comparatie cu trilioanele de euro in circulatie.

No-Bitcoin-Allowed

Bancile sunt curiose despre Blockchain

Irina S. Zimakova noteaza ca bancile din Uniunea Europeana experimenteaza cu propria lor criptomoneda similara Bitcoin, cum ar fi grupul olandez DNB Bank cu „DNBcoin.” Intre timp, economic vorbind, bancile din intreaga lume si in special, Banca Centrala Europeana, doresc sa obtina mai mult control asupra evolutiei criptomonedelor intr-un efort de a gestiona factorii de risc pe termen lung.

Zimakova constata ca, cu cateva saptamani in urma, Parlamentul European a propus modificarea unei directive, care sa solicite tuturor statelor membre sa identifice proprietarii de portofel Bitcoin incepand cu data de 26 iunie 2017. Scopul acestei modificari este de a opri spalarea banilor (CSB) si finantarea terorismului. Un detaliu remarcabil este faptul ca un raport foarte recent al Europol mentioneaza in mod explicit ca nu exista dovezi conform carora ISIS foloseste Bitcoin ca un mijloc de a-si finanta activitatile. Zimakova spune:

Oamenii ca specie rezista schimbarii, acest lucru este în genele noastre prin natura. Tinerii cu varsta medie intre 18 si 30 au vederi idealiste ale lumii, care catalizeaza schimbarea. Bancile si politicienii sfideaza schimbarea, deoarece pentru ei aceasta schimbare este egala cu riscul. Directivele de reglementare subliniaza eforturile autoritatilor guvernamentale de control al riscului. Noi nu ar trebui sa fim ingrijorati in legatura cu Bitcoin sau alte criptomonede, ar trebui sa ne facem griji mai multe in legatura cu tehnologia Blockchain, care sta la baza transformarii lumii asa cum o cunoastem noi. Acesta este motivul pentru care am co-fondat Federatia Europeana Blockchain: sa unim toate partile implicate si sa anticipam schimbarile pe termen lung„.

Zimakova conchide prin a spune ca, in demersul acceptarii Bitcoin, numarul creste cu peste 100.000 de comercianti. In acest sens exemple notabile sunt Apple si Mercedes, iar pe termen lung se intrevede adoptarea de catre banci a Bitcoin, fiind doar o chestiune de timp.

1-DkoKE9LG2RJ1EWz5QEh3uw

sursa: http://bravenewcoin.com/news/dutch-central-banks-third-dnbcoin-prototype-delves-into-smart-contracts-and-trusted-ownership/

https://cointelegraph.com/news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV