Pretul Bitcoin atinge cea mai inalta valoare: 1.172 $

24 februarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin atinge cea mai inalta valoare inregistrata din toate timpurile: 1.172$, ce reprezinta un nou record all-time.

Bitcoin a atins un nou nivel record de $ 1,172.09, de la inceputurile sale din 2009, conform indicelui CoinDesk de pret (BPI) – depasind nivelul cel mai inalt inregistrat pana atunci, cu mai mult de trei ani in urma, in noiembrie 2013, cand a raportat o valoare medie a pretului de $ 1,165.89.

coindesk-bpi-chart-3-1

Miscarea a urmat un curs ascend in dimineata zilei de ieri, 23 februarie, cand cresterea de pret a venit pe fondul celei mai lungi perioade din toate timpurile in care valoarea Bitcoin s-a mentinut peste nivelul 1.000 $.

Pretul Bitcoin continua acest trend ascendent miercuri, 22 februarie, la ora 09:00 UTC, cand atinge un nivel record de 1.100 $, mentinandu-se peste acest prag de atunci pana astazi, 24 februarie, inclusiv.

Daca utilizatorii nu erau inca convinsi, astazi insa Bitcoin atinge un nou record privind tranzactionarea si inregistreaza o crestere de mai mult de 4% de la inceperea tranzactionarii in decursul zilei.

La momentul redactarii articolului, pretul mediu al Bitcoin este de $ 1,170.72, asa cum arata datele BPI. O serie de factori au incurajat aceasta crestere, printre care si sentimentul comercial pozitiv din ultimele saptamani. Poate cel mai notabil factor care a influentat aceasta crestere este masura legala pe care Securities and Exchange Commission din SUA (SEC) doreste sa o adopte. Aceasta, din actiunile sale de pana acum, isi arata clar intentiile pe termen lung, respectiv ca va aproba primul Bitcoin ETF. SEC are un termen, respectiv data de 11 martie pentru a lua decizia finala, care a facut deja obiectul unor intarzieri.

bitcoin-to-the-moon

Dupa acest valul de crestere ridicat, istoria Bitcoin ne invata ca poate urma, de asemenea, o perioada de incertitudine si schimbare in cadrul pietei Bitcoin la nivel mondial. Din luna ianuarie, definirea pietelor de exchange Bitcoin la nivel mondial a fost oarecum incerta, in primul rand datorita implicarii tot mai mari a Bancii Populare Chineze, banca centrala a Chinei, in spatiul de schimb Bitcoin intern.

Un avertisment emis pentru schimburi au dus la impunerea unor taxe de tranzactionare si mai tarziu, au generat intarzieri de retragere la bursele din China. Luna ianuarie a fost deschisa cu un impuls deasupra liniei de 1.000 $, desi in zilele care au urmat am putut vedea o scadere dramatica.

Ne putem astepta iarasi la o asemenea scadere? E destul de puternic Bitcoin sa reziste peste acest nou prag de 1100$?

Bitcoin-Rocket

sursa: https://www.sec.gov/rules/sro/batsbzx/2016/34-79084.pdf

https://www.coindesk.com/price/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *