UPS va utiliza Blockchain in industria transporturilor

20 august 2018 accepta bitcoin, blockchain

Articol scris de Andreea Mihalcea

Beneficiile aduse de tehnologia Blockchain cresc semnificativ odata cu utilizarea acesteia in cat mai multe domenii de activitate. Se asteapta ca aceasta tehnologie sa ajute la dezvoltarea unor intregi industrii la nivel mondial, precum industria transporturilor, si in cadrul institutiilor financiare sau organizatiilor guvernamentale. Din ce in ce mai multe institutii experimenteaza cu utilizarea unei astfel de platforme pentru a-si imbunatati functionarea si implicit pentru a-si spori profitul.

industria transporturilor

Cunoscuta companie de transport global UPS a depus recent o cerere pentru utilizarea tehnologiei Blockchain in sistemul de distribuire a coletelor la nivel mondial. Cererea reprezinta initiativa companiei de a se folosi de aceasta retea pentru a putea vizualiza in detaliu modul in care transporturile se deplaseza in intreaga lume. Acest concept, denumit “sistem de selectie a serviciilor autonome si baza de date distribuita de transport”, implica stocarea unei baze de date intr-o retea de registru distribuit, precum si stocarea informatiilor legate de destinatia unui colet si urmarirea traseului acestuia.

UPS si-a declarat interesul fata de industria Blockchain inca din 2017, cand reprezentantii companiei au sugerat ca platile in cryptomonede ar putea fi acceptate, mai precis acceptarea Bitcoin ca metoda de plata. La momentul respectiv compania propunea utilizarea mai multor registre distribuite cu scopul de a urmari ordinele de livrare si de a obtine alte informatii cu privire la serviciile de transport maritim.

Potrivit site-ului oficial, UPS a transportat anul trecut peste 5 miliarde de pachete si documente, incasand venituri de aproximativ 54 miliarde de dolari. Avand in vedere acest succes, United Parcel Service declara ca este inca dificil sa se coordoneze logistica pentru transporturile in care sunt implicate mai multe retele de furnizori. Astfel, nu este deloc surprinzator faptul ca aceasta societate doreste dezvoltarea mai multor modalitati de a isi imbunatati modul de functionare.

Co-fondatorul Craig Fuller a declarat ca “tehnologia Blockchain are potentialul de a spori transparenta si eficienta intre expeditori, transportatori, brokeri, consumatori, furnizori si alte parti interesate din lantul de aprovizionare”.

UPS nu este singura societate interesata de utlilizarea tehnologiei Blockchain pentru eficientizarea operatiunilor sale in industria transporturilor. Gigantul Samsung are in vedere utilizarea unei platforme de tip Blockchain pentru gestionarea retelei si lantulului de aprovizionare global si pentru reducerea costurilor de transport.

Sursa: https://www.coindesk.com/ups-eyes-blockchain-in-bid-to-track-global-shipping-data/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *