Noile propuneri UE doresc sa incheie tranzactiile anonime Bitcoin

6 iulie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Uniunea Europeană (UE) se afla in plina desfasurare cu privire la planurile de combatere a strategiilor de evaziune fiscala, datorita scandalului documentelor din Panama din luna mai. Documentele expuse au aratat modul in care au avut loc scurgeri in paradisul fiscal al celor bogati si puternici, utilizand taxele aferente din statul din America Centrala pentru a-si ascunde averile.

EU-and-bitcoin

Cea mai mare scurgere de istorie

Eliberarea hartiilor din Panama a fost cea mai mare scurgere de documente din istoria statului, mult mai mare decat scurgerile de informatii militare din SUA, care au fost postate pe site-ului WikiLeaks in 2010. Alcatuita din 1,5 milioane de documente, scurgerea dezvaluie informatii financiare si informatii dintre avocat-client, pentru mai mult de 214,488 entitati off-shore, eliberate de una dintre companiile cele mai secretoase din lume, o firma de avocatura panameza numit Mossack Fonseca. Vera Jourova, comisarul european pentru justitie, a declarat pentru Financial Times:

Transparenta mai stricta ” a devenit o „prioritate” , in urma revelatiilor PANAMA.”

Noile presiuni ale Uniunii Europene doresc sa includa schimburi de Bitcoin

Actualele reguli ale UE privind transparenta pentru companiile Shell si trusturi au multe lacune, care au fost adesea criticate. Noua unitate incearca sa inchida aceste lacune, in special cele care permit strategii de evaziune fiscala.

Aceste masuri adoptate de UE includ propuneri care vizeaza incheierea tranzactionarilor si prestarilor de lucrari anonime de pe bursele Bitcoin si alte platforme ale monedei virtuale. Uniunea spera sa realizeze acest lucru prin impunerea operatorilor sa efectueze mai multe controale ale clientilor.

UE a analizat reglementarea schimburilor Bitcoin si a platformelor cripto-monedelor de ceva timp, cu ajutorul Bancii Centrale Europene si Autoritatea Bancara Europeana, care desfasoara activitati proprii de cercetare cu privire la modul optim de incheiere a unui acord cu monede digitale.

bitcoin european union

bitcoin european union

In prezent nu exista o legislatie a UE privind Bitcoin si este necesara initierea de propuneri aferente
reglementarii

Intr-un briefing publicat in martie privind valutele virtuale, Parlamentul European a recunoscut ca desi nu exista in prezent o legislatie a UE privind monedele virtuale, inclusiv Bitcoin; acestea nu sunt complet nereglementate in statele membre. „Parti mici ale legislatiei naționale, compatibile cu un grad variabil , exista in unele state membre, in timp ce altele nu au nici o legislatie adoptata„, a declarat raportul.

De asemenea, raportul a mentionat ca:

Abordarea europeana a reglementarii monedei virtuale este fundamental diferita de cea care predomina in Statele Unite ale Americii. Monedele virtuale sunt definite ca unitati valutare si sunt tratate ca marfuri si de aceea trebuiesc reglementate.

sursa: https://next.ft.com/content/9b1c773e-3fa2-11e6-9f2c-36b487ebd80a

http://www.bbc.com/news/world-35954224

http://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/151022letter_kaili.en.pdf

https://financialtransparency.org/issues/beneficial-ownership/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *