71 % dintre americani cred ca economia actuala este prea rigida si se orienteaza spre Bitcoin

5 iulie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Majoritatea americanilor cred ca economia este din ce in ce mai rigida, punand in valoare doar anumite sectoare, in detrimentul altora. In acelasi timp, economia ar putea fi pe punctul de a se afla intr-o alta etapa de recesiune. Acum este momentul oportun pentru utilizatori pentru a realiza tranzitia monetara la Bitcoin, pentru a-si proteja averea.

dollar-bitcoin-cropped

Conform unui alt studiu realizat în Statele Unite, un procent de 71 % din raspunsuri au indicat ca utilizatorii cred ca sistemul economic este orientat in favoarea anumitor grupuri. Ca raspuns la intrebarile adresate de sondajul de opinie privind economia din ce in ce mai rigida, raspunsurile care s-au apropiat de opinia lor asupra economiei Statelor Unite, au fost in numar de trei:

-sistemul economic este aranjat in favoarea anumitor grupuri;

-sistemul economic este echitabil tuturor americanilor;

-nu stiu.

Majoritatea covarsitoare a ales prima optiune. Acest lucru a conincis cu datele demografice, care arata ca nu exista nicio diferenta in raspunsurile primite de la diferite grupuri, indiferent de rase sau de apartenenta politica.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3L2Y5YmYzYzgxZTZkMWFlNWExZWQxZjllZTlmZDdmNDU2LmpwZw==

Economia stagneaza din anul 1990, o alta recesiune va avea loc in curand

Conform datelor primite de US Census, ajustate pentru inflatia actuala, venitul mediu al unei gospodarii a stagnat in ultimii 20 de ani. Acest lucru inseamna ca familia medie americana din clasa de mijloc produce un venit la fel ca si acela pe care il avea in anii 1990. In acelasi timp, costul de trai a crescut foarte mult de atunci. Ce cu 20 $ ar fi cumparat in 1994 o familia americana, acum ar lua cu $ 32, ceea ce inseamna ca intreaga clasa de mijloc din SUA traieste mai rau astazi decat acum 20 de ani.

Potrivit brokerului de investitii si carturarului economic Peter Schiff, economia Statelor Unite ale Americii se va confrunta cu o alta recesiune in viitorul foarte apropiat, care urmeaza sa fie declansata de o majorare a ratei de catre Rezerva Federala.

„[din partea rezervei Federale a Statelor Unite] Janet Yellen tot spune ca suntem pe drumul spre recuperare; rata de majorare este iminenta, chiar dupa colt; poate ca e un colt mai mare decat obisnuiam sa ne gandim pana acum, dar vom rotunji acel colt; vom incheia cu aceste cresteri ale ratei. Si din nou, toate acestea sunt un nonsens. Cred ca in cazul in care reprezentantii Rezervei Federale aveau de gand sa ridice tarifele, ar fi facut deja acest lucru.

bitcoin-commerce-american-flag

Politicile guvernamentale condamna economia deja rigida, faciliteaza trecerea la Bitcoin

Stagnarea economiei americane si increderea scazuta in corectitudinea sistemului din SUA, pot fi atribuite managementului guvernamental defectuos asupra economiei, care poate fi foarte dificil de depasit, in conformitate cu declaratiile lui Schiff.

Fortele guvernamentale mari sunt foarte greu de depasit in aceste zile si desigur nicaieri nu este un guvern mare mai bine exemplificat decat cu ajutorul Rezervei Federale, care este o combinatie dintre un guvern mai mare si  planificarea centrala sau bancara centrala.”

Intre timp, Bitcoin a crescut de trei ori in valoare in ultimii 1,5 ani, intarind increderea in moneda intr-o economie din ce in ce mai rigida. In plus, folosind cripto-monedele acestea ofera optiuni suplimentare, simplificate pentru protectia impotriva birocratiei si noilor reglementari, inclusiv permitand utilizatorilor sa pastreze mai mult din ceea ce castiga.

sursa: http://money.cnn.com/2016/06/28/news/economy/americans-believe-economy-is-rigged/index.html

http://money.cnn.com/gallery/news/economy/2016/06/15/us-economy-2016/4.html?iid=EL

http://seekingalpha.com/article/3984022-peter-schiff-fed-perfectly-happy-give-haircut-dollar-podcast

http://www.investopedia.com/ask/answers/101314/what-does-current-cost-living-compare-20-years-ago.asp

http://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV