Uniunea Europeana lanseaza Asociatia Internationala a Aplicatiilor Blockchain

4 aprilie 2019 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Uniunea Europeana a anuntat lansarea Asociatiei Internationale a Aplicatiilor Blockchain de Incredere (INATBA) pe site-ul sau oficial in data de 3 aprilie. Potrivit unui reprezentant al publicatiei online Cointelegraph care a participat la ceremonia de lansare a Comisiei Europeane la Bruxelles, printre cei peste 100 de membri care au semnat actul constitutiv se numara IBM, Accenture si Deutsche Telekom. Printre numerosii membrii care isi desfasoara activitatea bazandu-se pe o aplicatie blockchain se numara si Iota, Ripple, Consensys si Fundatia Sovrin.

Conform anuntului, INATBA isi propune sa reuneasca intreprinderile mici, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile), autoritatile de reglementare si organismele de stabilire a standardelor, pentru a aduce tehnologia blockchain si DLT in zona mainstream. In cadrul ceremoniei de la Bruxelles, Comisarul European pentru economie si societate digitala, Mariya Gabriel, a remarcat ca UE se angajeaza sa incurajeze dezvoltarea blockchain. Aceasta a declarat:

In economia de astazi, exista din ce in ce mai putin timp pentru a construi increderea in felul in care s-a intamplat in trecut. Pentru a combate cancerul, pentru a echilibra energia regenerabila, pentru a urmari autenticitatea bunurilor, actorii trebuie sa aiba posibilitatea de a se increde reciproc, fara sa se intalneasca fata in fata. Si cum putem realiza acest lucru? Desigur, cu ajutorul blockchain.

De asemenea, postul organismului nou constituit observa ca noua organizatie este dispusa sa promoveze utilizarea tehnologiilor descentralizate prin stabilirea unui cadru de reglementare dedicat. Acesta prevede:

INATBA isi propune sa dezvolte un cadru care promoveaza colaborarea in sectorul public si privat, convergenta reglementarilor, previzibilitatea juridica si asigura integritatea si transparenta sistemului„.

In cadrul ceremoniei de astazi, s-a putut observa de asemenea ca 48 alte organizati au solicitat aderarea in ziua lansarii. In luna ianuarie a acestui an, Autoritatea bancara europeana (EBA) a recomandat cercetari suplimentare in domeniul crypto, cu promisiunea ca va dezvolta lucrarile asupra sectorului vizat in 2019 intr-un document care se axeaza pe „aplicabilitatea si adecvarea dreptului Uniunii la cripto-active„. Tot in ianuarie, un membru al Consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE) a avertizat ca „balonul [cryptocurrency] a inceput deja sa se prabuseasca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *