Una dintre cele mai mari banci din Japonia isi anunta planurile privind introducerea de monede digitale

14 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Zvonurile din ultima vreme spun ca o institutie financiara majora din Japonia se afla in curs de dezvoltare a propriei monede digitale. Afirmatia a fost facuta mai intai intr -un raport realizat de publicatia Asahi Shimbun in luna februarie, iar un numar de rapoarte speculeaza acum ca Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ ( MUFG ), una dintre cele mai mari banci din Japonia privind activele, lucreaza la propria moneda digitala, numita moneda MUFG.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3LzRhNDM2ZGQzNTc2YmY1YTIzZWFmZmYyYzM0NmExOTUzLnBuZw==

Dupa cum s-a raportat de catre publicatia Asahi Shimbun, moneda MUFG este de asteptat sa devina disponibila la sfarsitul anului 2017, fiind o versiune care ar permite utilizatorilor sa-si retraga moneda digitala din reteaua  de ATM-uri,  pe un dispozitiv mobil. Sursa de stiri a relatat:

Conform sistemului planificat, utilizatorii pot retrage bani din conturile create la banca lor printr-o aplicatie disponibila pe smartphone-urile lor. Banii vor fi convertiti in monede MUFG, la o rata de: o moneda MUFG echivalentul unui yen.

Cu toate acestea, reprezentantii MUFG s -au distantat mult timp de la ideea ca societatea doreste sa emita o moneda digitala.

In luna februarie, reprezentantii MUFG au declarat ca proiectul monedei MUFG asa cum s-a descris in original, conform raportului realizat de grupul Asahi Shimbun, nu a existat.

Desi nu este la fel de clar in comentariile facute recent, un purtator de cuvant a sugerat ca moneda MUFG este inca in faza de dezbatere privind modul in care s-ar putea muta experimentele sale in zona tehnologiei blockchain de acum inainte.

reglementari Bitcoin

reglementari Bitcoin

Purtatorul de cuvant al bancii din Japonia a declarat:

Daca  MUFG moneda va exista, sau daca va fi lansata, nu a fost inca decis.

Cu toate acestea, zvonurile privind moneda digitala vin intr-un moment cand MUFG exploreaza aplicatii tehnologice blockchain privind nevoile sale de afaceri.
In luna aprilie, MUFG a dezvaluit a lucrat pe un concept proof-of -centrat pe livrarea de bilete la ordin. Parteneriatul cu lantul de pornire blockchain, a fost urmat de decizia MUFG de a se alatura registrelor distribuite ale consortiului R3, in septembrie 2015.

sursa: http://www.coindesk.com/

http://www.wsj.com/articles/SB10001424052702304243904579197143295353558

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV