Guvernul Statelor Unite ale Americii premiaza cu 600.000 de $ in subventii pentru Proiecte Blockchain

13 iunie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Departamentul Statelor Unite ale Americii de Securitate Interna ( DHS ) a acordat 600.000 $ in subventii pentru sase companii care lucreaza la cererile de blockchain venite din partea guvernului.

bitcoin-commerce-american-flag

Potrivit unui comunicat de presa emis la inceputul acestei saptamani, Directia de Stiinta si Tehnologie a parcelat $ 3.1 m in subventii pentru 29 de intreprinderi mici, cu sediul in Statele Unite ale Americii, axate pe domenii legate de analiza de date, dispozitive conectate si blockchain. Fiecare companie a primit aproximativ 100.000 $ , a declarat reprezentantul guvernului american.
Fondurile au venit din programul agentiei Small Business Innovation Research (SBIR), ca urmare a unei perioade de solicitare, care a inceput in decembrie.
Pentru „aplicabilitatea tehnologiei blockchain pentru gestionarea identitatii si a protectiei vietii private„, subventiile au fost acordate pentru patru companii: Digital Bazaar, Inc, Reteaua Respect Corporation, Narf Industries LLC si Celerity Solutions pentru LLC.
Doua subventii suplimentare, pentru „aplicatii blockchain pentru analiza de securitate nationala”, au fost acordate pentru BlockCypher si RAM Laboratories LLC.
Subventiile vin ca rezultat dupa ce guvernele din intreaga lume, inclusiv guvernul SUA, au inceput sa acorde atentie ideii de a aplica solutii bazate pe blockchain pentru diverse domenii.

shutterstock150472865-copy-750xx1043-588-0-46

Interesul guvernului pentru Blockchain este in crestere

In luna aprilie, Agentia pentru Aparare Avansata si Proiecte de Cercetare (DARPA), a anuntat ca se afla in cautarea unui „sistem de mesagerie securizata„, folosind un „registru distribuit descentralizat” pentru difuzarea de comunicatii criptate.
Alianta militara NATO a indicat , de asemenea, un interes in acest domeniu, anuntand un concurs privind alegerea unei tehnologii de inovare in luna mai. La acea vreme, agentia a declarat ca acest sistem ar revolutiona campul de lupta, aplicatiile ipotetice, precum si utilizarea mai larga pentru functii in cadrul Departamentului Apararii.
Alte organizatii guvernamentale la nivel global au urmarit proiecte similare. Luna trecuta, Secretariatul Commonwealth-ului, bratul executiv al celui de-al 53- membru al Commonwealth-ului Natiunilor, a prezentat o aplicatie de mesagerie proiectata pentru aplicatii privind implementarea legii, care utilizeaza tehnologia blockchain pentru stabilirea identitatii.

sursa: http://bitcoinromania.ro/blockchain-2/nato-doreste-sa-introduca-aplicatii-militare-tip-blockchain/

http://www.coindesk.com/

https://www.dhs.gov/science-and-technology/news/2016/06/07/dhs-st-announces-3m-sbir-awards

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *