Pretul Bitcoin trece printr-o perioada Rollercoaster

14 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin oscileaza vertiginos in sus, iar pana acum a fost doar o chestiune de timp pana cand mass media a inceput sa acorde o atentie deosebita din nou catre moneda virtuala. Pretul cunoaste un traseu tip rollercoaster, datorita fluctuatiilor si cresterii subite din ultima perioada.

rollercoasterbanner1

Wall Street Journal este prima publicatie care face referire la acest lucru, iar articolul redactat de acestia a fost destul de pozitiv cu privire la traseul pretului monedei virtuale. Publicatia avertizeaza cu privire la modul in care pasionatii de Bitcoin pot fi afectati de acest volum, care este inca relativ mic in comparatie cu pietele traditionale.

Orice persoană care a urmarit miscarea de pret a monedei virtuale Bitcoin din ultimele zile a observat modul in care valoarea a fost majorata cu o marja semnificativa. Cu toate acestea, este inca un mister motivul din spatele acestui interes in materie de Bitcoin, care vine dintr-o data. China este forta motrica pentru cresterea pretului Bitcoin, asa cum a fost intotdeauna, deoarece este pana la urma cea mai mare economie a lumii.

bitcoin-roller-coaster

Efectul de rollercoaster a monedei Bitcoin este in deplina desfasurare

Articol postat pe blog-ul WSJ discuta despre escaladarea pretului Bitcoin inainte de reducerea preconizata la jumatate de saptamana viitoare. Ramane neclar daca injumatatirea pretului Bitcoin are sau nu de a face cu tendinta actuala de pret, chiar daca aceasta este o posibilitate. Acestea fiind spuse o crestere de pret de 21 % pe parcursul a doua zile, pare sa indice ca altceva se intampla in spatele scenei.

Este prima data de ceva vreme cand pretul Bitcoin a depasit valoarea de 700 $ americani. Ultima data cand s-a intamplat acest lucru a fost in luna februarie a anului 2014, intr-un moment in care a atins pragul de 1.100 $.

In acelasi timp, este important sa se retina faptul ca pretul Bitcoin  necesita mult mai putin volum sa balanseze, asemenea unui rollercoaster in sus sau in jos, in comparatie cu pietele traditionale. Un volum de aproape 100 de milioane $ americani a fost generat in ultimele 24 de ore – la momentul scrierii – dovedind ca Bitcoin ramane o piata de nisa. Mai mult decat atat, avand in vedere caracterul speculativ al Bitcoin intre comerciantii chinezi, este greu de ghicit care va fi cazul in care ascensiunea pretului Bitcoin se va incheia in urmatoarele cateva saptamani.

Injumatatirea preconizata a pretului Bitcoin poate agita lucrurile si mai tare. Exista o multime de speculatii care au loc cu privire la cum acest eveniment va afecta pretul Bitcoin; de asemenea si modul in care aceasta fluctuatie va afecta minerii din intreaga lume. Recompensele bloc reduse prezinta o serie de provocari noi si interesante, precum si o piata libera ce poate reactiona in moduri neasteptate.

sursa: http://blogs.wsj.com/moneybeat/2016/06/13/bitcoin-hits-two-year-high-ahead-of-key-event/

http://www.newsbtc.com/

http://blogs.wsj.com/moneybeat/2016/06/13/bitcoin-hits-two-year-high-ahead-of-key-event/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *