Casa Alba isi manifesta interesul in moneda Bitcoin si sectorul Fintech

15 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Utilizarea de Bitcoin si a tehnologiei blockchain este in prezent discutata la cele mai inalte niveluri ale structurilor de guvernare aflate in prezent in vigoare. Casa Alba, sediul guvernului Statelor Unite ale Americii, a constatat ca aparitia monedelor digitale si a tehnologiilor care stau la baza lor sunt din ce in ce mai greu de ignorat. Aparitia unui nou post pe blog scris de nimeni altul decat Asistentul Special al Presedintelui Statelor Unite pentru politica economica – Adrienne Harris, reprezinta o dovada viabila a interesului acordat de Casa Alba.

bitcoin-united-states-usa-tshirt-zoom1

Publicat pe data de 10 a acestei luni, postul intitulat ” Viitorul Finantelor este acum” pe site-ul blogului oficial al Casei Albe, articolul discuta despre modul in care clientii au inceput sa se ocupe de finantele lor în ultimele zile si sistemele financiare functioneaza, fie pentru a sprijini sau impiedica modul în care clientii se ocupe de finantele lor.
Blog-postul publicat de Adrienne este o actualizare despre evenimentul recent ce a avut loc la Casa Alba, cand toate partile majore interesate din industria FinTech au fost invitate la o intalnire oficiala. Participantii vin din diferite domenii, cum ar fi serviciile conventionale financiare, start-up-uri fintech, investitori , lideri de opinie si factorii de decizie politica. Evenimentul a fost in primul rand organizat pentru a intelege schimbarile survenite in peisajul industriei financiare si modul in care sunt adoptate acestea de clienti si intreprinderi , astfel incat politicile economice sa poata fi concepute in mod corespunzator, pentru a aduce beneficii atat intreprinderilor financiare, cat si clientilor.

Discutii de pe ordinea de zi si interactiuni

Discutiile de pe ordinea de zi din timpul evenimentului organizat la Casa Alba a fost moderat de Penny Pritzker, secretarul Camerei de Comert, unde accentul principal a fost de a identifica modalitati pentru guvern pentru a se asigura ca sectorul FinTech, inclusiv societatile bazate pe tehnologia monedei digitale in curs de dezvoltare, cat si antreprenorii care lucreaza in aceste sectoare, au capacitatea si resursele necesare pentru a construi ceea ce este necesar pentru a avansa industria.
Alte parti implicate includ nume Small Business Administration, Departamentul Trezoreriei, Afaceri Urbane, Justitie, Consiliul de Consiliere Economica, Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala. Departamentul de Trezorerie, care joaca un rol important in sistemul financiar al Statelor Unite, in timpul unei discutii, a atins subiectul inovatiilor in domeniul serviciilor financiare si modul in care acestea pot fi utilizate in beneficiul antreprenorilor, atat in prezent, cat si in viitor, prin creditare. Sistemele de procesare a platilor pot ajuta la scurtarea timpului de procesare, acesta fiind ocolit de etape precum cea de contabilitate, managementul inventarului, protectia impotriva fraudei si securitatea cibernetica.

bitcoin-holder
Implicarea activa a Casei Albe marcheaza aparitia unor parteneriate de tip public-privat, pentru a realiza imbunatatiri sistemice de mare amploare in sectorul FinTech, sprijinind in acelasi timp o crestere economica ampla a natiunii.
De asemenea, aceasta intalnire reflecta sentimentul impartasit de multe guverne din intreaga lume, atunci cand vine vorba de blockchain si tehnologia din spatele monedei virtuale Bitcoin, care sunt de fapt forta motrica a sectorului FinTech curent.
Daca lucrurile merg conform planurilor, atunci ne putem astepta ca anumite guverne sa fie nu doar mai receptive la moneda Bitcoin si tehnologia blockchain dar, de asemenea, sa le ajute sa creasca si sa se dezvolte in viitorul apropiat.

giphy (1)

sursa: https://www.whitehouse.gov/blog/2016/06/10/future-finance-now

http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *