Bitcoin este evaluat la o valoare mai mare ca Twitter Inc si capitalul de piata depaseste suma de $ 10 miliarde

15 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Cererea masiva venita din China a propulsat pretul Bitcoin la valoarea de 643 $, iar suma totala a tuturor monedelor Bitcoin aflate in circulatie se ridica la 10miliarde $, care este mai mare decat capitalul de piata Twitter Inc (9.5 miliarde $).

Close up 3D illustration of paneled golden Bitcoins

China loveste  din nou

In urma vanzarilor masive a yuanului chinezesc in schimbul monedei Bitcoin, au fost inregistrate cresteri rapide a pretului Bitcoin.

Pretul Bitcoin in cadrul schimburilor din China, cum ar fi OK Coin si Huobi, este de CH ¥ 4,385 ( aproximativ de $ 668), care reprezinta o marire semnificativa a pretului in schimburile globale precum Bitfinex si Poloniex.

Restrictiile cu privire la iesirile de capital impuse de guvernul chinez au avut ca rezultat cumpararea masiva de aur si Bitcoin si cresterea pretului pentru ambele bunuri financiare.

Capitalizarea de piata vs banii de aprovizionare

 In timp ce 10 miliarde de $ nu este o suma de neglijat, este important sa se mentina focalizarea pe imaginea de ansamblu. Cea mai valoroasa companie din lume, Apple, este evaluata la suma aproximativa de 540 miliarde $.

Valoarea actuala a Bitcoin este doar o fractiune ( aproximativ 2 % ) din valoarea companiei Apple. Daca vom compara valoarea Bitcoin la valoarea altor monede in circulatie, diferenta este chiar mult mai mare.

Totalul masei monetare ( M0 – valoarea tuturor monedelor si bancnotelor aflate in circulatie) din Statele Unite este in jurul valorii de $ 3,8 Tn. Aceasta masa este de 380 de ori mai mare decat valoarea Bitcoin.

20140430040104726

Bitcoin versus Aur

In conformitate cu World Gold Council, suma totala de aur, care a fost exploatata si este extrasa deasupra solului, este estimata a fi in jurul valorii de 187KT.
La preturile actuale, aceasta valoare se traduce in jurul a $ 7 tn. In timp ce Bitcoin este adesea mentionata ca fiind aurul digital, valoarea sa este mai mica de 0,2 % din valoarea totala a rezervelor de aur aflate deasupra pamantului.

Potentialul Imens al Bitcoin

Valoarea Bitcoin a crescut in mod semnificativ in ultimul an; aproape s-a triplat valoarea de la pretul de 230 $ din iunie 2015 .

Deci, exista in continuare un potential de crestere a acestei monede virtuale? Desi este dificil de spus cand va avea loc o scadere, potentialul pe termen lung al Bitcoin ramane imens.
In cazul in care Bitcoin incepe sa joace chiar si un mic rol in comertul international; sau in cazul in care orice natiune include Bitcoin in rezervele sale valutare, pretul monedei Bitcoin poate exploda.

sursa: http://cointelegraph.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *