Un nou start-up Blockchain aduce contracte în era digitală

12 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Una dintre caracteristicile cele mai notabile ale tehnologiei pe bază de blockchain este abilitatea de a furniza dovada publică substanțială de informații.

Acum, un nou start-up numit SmartContract valorifică acest aspect al tehnologiei pentru a crea acorduri contractuale care pot fi utilizate atât de experți cât și de nou veniți.

Serghei Nazarov, CEO-ul SmartContract, a declarat pentru CoinDesk:

Vrem sa fim un strat web securizat care oferă oamenilor acces la infrastructura pe care o pot folosi pentru a crea încredere de valoare.”

Aceste acorduri bazate pe încredere pot utiliza sume tot mai mari de date disponibile pe internet – cum ar fi prețurile valutei, cifrele de căutare web sau chiar semnale GPS – ca o sarcină de probă, care a ajutat SmartContract să lanseze primele trei produse.

Nazarov și echipa sa SmartContracts, au lucrat pe sisteme trustless de ceva timp, având în lansat Secure Asset Exchange care este construit pe schimbul peer-to-peer cryptocurrency NXT, anul trecut.

Noi ne-am gândit la contractele inteligente de la începutul acestui an„, a declarat Nazarov, care a adăugat că o echipă de patru persoane a fost concepută pentru a dezvolta platforma SmartContract peste vară.

Efortul SmartContracts este susținut de Data Collective, un grup de investiții cu sediul în San Francisco. Data Collective a investit în alte companii de tehnologie financiară, cum ar fi companii precum Standard Treasury și TradeBlock.

Contracte simple bazate pe logică

Deci, cum funcționează SmartContract?

Vom crea o cantitate substanțială de încredere prin punerea documentelor în formă hashing, prin urmărirea sursei externe de date de încredere și prin asigurarea unei interfețe în care toată lumea poate vedea ce se întâmplă„, a explicat Nazarov.

Interfața SmartContract este concepută pentru a fii mai ușor pentru o persoană obișnuită să înțeleagă situațiile logice și sursele de date din care aceste contracte sunt derivate.

samplesmartcontract-630x613

În plus față de această interfață pentru utilizator, utilizatorii mai avansați ai acestei platforme pot găsi versiunea de cod a contractului într-un format JSON, care se poate descărca, pentru extensibilitate mai departe.

SmartContract se mândrește cu produse pe care oamenii le pot folosi în ziua de azi și intenționează să se repete rapid. „Suntem chiar la început, dar muncim cât de repede putem„, a spus Nazarov.

Avantajele blockchain NXT

În timp ce SmartContract permite ca Butcoin să fie un mecanism de plată, acordurile sale programabile folosesc blockchain-ul NXT pentru a stoca date.

Nazarov a declarat că există câteva motive foarte specifice pentru care SmartContract folosește NXT la distribuirea datelor contractuale în loc de blockchain-ul Bitcoin. „L-am pus în NXT deoarece are caracteristici care sunt făcute special pentru a pune datele în blockchain„, a menționat el.

Nazarov a spus:

Un lucru cu adevărat interesant care nu este promovat este NXT, care a avut o serie foarte impresionantă de capacități de contract inteligent de luni de zile.”

Echipa SmartContract consideră că NXT este deja capabil să se ridice la scala acordurilor trustless, care vor deveni populare în viitorul apropiat.

Mulți din comunitatea cryptocurrency subestimează potentialul NXT ca un blockchain pentru contractele inteligente, a spus Nazarov.

Cazuri de folosire a produsului

smartcontractfeat1-e1418204185579-630x227

SmartContract are deja produse pregătite pe care utilizatorii pot construi acorduri programabile trustless.

Una dintre aceste produse, numite Plăți Bitcoin Stabilizate, permite părților să convină asupra unei plăți în Bitcoin, la o rată de dolari stabilită. În acest fel, părțile pot folosi Bitcoin ca metodă de plată, fără să vă faceți griji în ceea ce privește volatilitatea monedei digitale și împiedicarea afacerei datorită acesteia.

Nu trebuie să dețin Bitcoin pentru a plăti un contract în dolari cu ajutorul Bitcoin”, a explicat Nazarov. „Achiziționez Bitcoin în dolari chiar atunci când am nevoie să plătesc.”

Un alt produs este un contract pentru optimizarea motorului de căutare (SEO) de lucru.

Părțile pot conveni asupra unui set de standarde SEO, iar atunci când anumite niveluri de performanță sunt realizate cu date pentru motorul de căutare verificabile, aceste partide schimbă apoi compensații financiare pentru munca prestată.

SmartContract crede că SEO este un caz de utilizare perfect pentru acorduri trustless, având la bază acest tip de sursă de date ușor de verificat.

Credem că e foarte interesant, deoarece, pe de o parte, plata se realizează numai atunci când se înregistrează o performanță. Furnizorii de servicii nu vor rămâne neplătiți „, a spus Nazarov.

Produsul final disponibil este garanția Bitcoin în jurul valorii de plăți condiționate. Un bun exemplu de aplicare a acesteia ar fi împrumuturile pe bază de Bitcoin, un acord specific privind un program de plată pe bază de garanție.

Infrastructura este deja aici

Există o serie de alte start-up-uri care lucrează pe concepte de contracte inteligente. Proiectul Codius Ripple Labs, BitHalo și Viacoin sunt câteva exemple. Dar cele mai multe inițiative de contracte inteligente sunt încă în stadii incipiente de dezvoltare, fără produse tangibile încă disponibile.

SmartContract ar putea încheia producerea infrastructurii pentru contractele inteligente deoarece există foarte puține chiar acum. Gândirea firmei este, în cazul în care nu există tehnologie pentru oameni pentru a începe utilizarea contractelor inteligente, se va câștiga popularitate în industriile care pot într-adevăr să beneficieze – cum ar fi profesia de avocat.

Nazarov a spus:

Nu vezi nicăieri oamenii din industria de tehnologie de marketing în infrastructura pentru consumatori. Veți vedea aplicațiile furnizate de valoare pentru utilizatori prin furnizarea infrastructurii.

Prin urmare, într-o zi, compania va dori să producă interfețe de programare a aplicațiilor (API) care ar putea fi puse în aplicare în produse de terți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *