Un micuț portofel Bitcoin situat sub pielea ta

12 noiembrie 2014 securitate

Articol scris de Wu Mihu

NFC

Evoluția valutei digitale și a tehnologiei utilizată în acest domeniu evoluează simțitor și nu încetează să ne surprindă pe zi ce trece parcă tot mai mult.

Martijn Wismeijer , un antreprenor Bitcoin de origine olandeză, care a fost fascinat de blockchain încă de la apariția Bitcoin din luna noiembrie a anului 2010, a găsit o soluție care poate părea incredibilă pentru ași ține portofelul Bitcoin aproape și anume sub propria piele, cunoscut sub numele de „dl Bitcoin”, a avut două chips-uri NFC injectate în spatele mâinilor în timpul unui eveniment organizat de către Permanent Beta. Depozitarea monedei în interiorul corpului său este pur și simplu un alt experiment pentru Wismeijer.

Site-ul DangerousThings vinde acest gadget la prețul de 99$ și avertizează că acesta nu este încă destul de clar în ceea ce presupune folosirea pe oameni. Excluzând medicii, există un singur tehnician în Țările de Jos care este cunoscut pentru instalarea kit-ului de injectare pre-încărcat de la DangerousThings și anume Tom van Oudenaarden, dinUltrecht este un artist pe bază de ”manipulare a corpului”, specializat în implanturi 3D și suspendarea corpului.

Instrucțiunile în ceea ce privește cip-ul sunt foarte clare și specifice, riscurile fiind destul de mari dar diminuându-se odată cu durerea. Programarea cip-ului se face face doar după ce sângele din zona în cauză se va usca și va fi vindecată. Testarea dispozitivului chiar după ce aceasta a fost implantat poate duce la riscuri de infecție care sunt urmate de respingerea în întregime a implantului de către corp.

Implantul în sine este o capsulă de sticlă în mărime de 2x12mm, care conține o etichetă de identificare cu frecvență radio (RFID) – un cod de bare inteligent, programabil istoric și asociat cu urmărirea animalelor de companie și produselor cu amănuntul și nu necesită înlocuire, fiind valabil o viață întreagă deoarece poate fi scris la un număr de aproximativ de 100.000 de ori, însă necesită o rescriere sub formă de refresh la fiecare deceniu, dar nu are nevoie de încărcare sau baterii toxice. Din fericire, depozitarea valutei digitale este un proces nedureros.

888 de bytes de date sunt egale cu 888 de caractere de text. Astfel, potrivit calculelor lui Wismeijer, dispozitivul poate stoca 26 de mini-chei private diferite cu aproximativ 33 de caractere. Deoarece nu toți utilizatorii vor avea nevoie de această capacitate, Wismeijer recomandă asigurarea cheii cu ajutorul BIP-38 de criptare, care se extinde la fiecare tastă privată la 58 de caractere. Deși funcționalitatea implantului este în prezent limitată de cantitatea de date care se poate stoca, upgrade-uri mai mari se pot ivi la orizont.

Testele făcute au avut succes, însă Wismeijer nu va folosiimplanturile ca pe o magazie offline pe termen lung pentru valuta sa digitală. Acest lucru se datorează faptului că mass-media s-ar putea să compromită securitatea acestora și nu pare a fi o mișcare prea înțeleaptă, iar acesta este de părere că dacă ești destul de discret în legătură cu chip-ul implantat, vei trece neobservat și nimeni nu va știi că este acolo căci acesta nu se vede nici măcar în scaner-ul din aeroporturi.

Într-un domeniu cum ar fi acesta, specialiștii care experimentează tehnologia sunt puțini și rari. Cu toate acestea, Wismeijer prezice că există în prezent aproximativ 3.000 de persoane cu un implant precum al său.

Pentru a vedea cum s-a realizat această operațiune, vă invit să accesați clipul de mai în jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV