Interdicția de prelucrare a banilor curenți

13 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Bernard von NotHaus a început să emită valute de hârtie și monede și să le distribuie – acestea erau numite Liberty Dollars – în anul 1998. Erau susținute de aur, argint și alte metale prețioase și avea tendința de a reacționa împotriva inflației, spre deosebire de dolarii americani. Consumatorii au fost avertizați în legătură cu Libery Dollars în anul 2006, cei ce conduceau NotHaus fiind săltați de FBI și serviciile secrete în anul 2007.

În presă au fost publicate toate acțiunile ce au avut legătură cu condamnarea acestora, Departamentul de Justiție făcând câteva afirmații ce păreau să fie foarte ostile la adresa monedelor private, ducându-se atât de departe încât i-au numit pe cei de la NotHaus niște „teroriști domestici”. Cei de la NotHaus credeau că această acuzare și condamnare erau „politice”, sincer pentru că guvernul federal este ostil atunci când vine vorba de monede private.

Ca o problematică de praguri, statutul sub care NotHaus a fost condamnat, sunt inaplicabile la Bitcoin deoarece acelea sunt aplicabile doar pentru monedele din metal. Mai mult de atât, câțiva au gândit că atacul asupra Liberty Dollar indică faptul că Bitcoin ar urma. Astfel de frici sunt mărite de suprapunerea dintre NotHaus și utilizatorii Libery Dollar, pe de-o parte, și câțiva utilizatori Bitcoin pe de altă parte: cei care cred că Rezerva Federală face economia să se prăbușească și că existența unei monede rezistente la inflație ar ajuta economia.

BitcoinFlag-640

Cu toate acestea, acțiunea guvernului în ceea ce privește Libery Dollar este foarte bine înțeleasă ca un atac de contrafacere și fraudă mai degrabă decât primul ropot într-un război împotriva monedelor private, așa cum a fost confirmat de Jull Westmoreland Rose ( Asistentul Avocatului Statelor Unite ale Americii ), care a persecutat cu succes NotHaus.

Materialele din presă din anul 2006, acuzarea din 2009 și judecata 2011, guvernul care era concentrat pe similaritatea dintre Liberty Dollars și dolarii americani au făcut foarte mulți comercianți foarte confuzi. Aceste materiale au scos la suprafață faptul că NotHaus a încercat să cheltuiască Liberty Dollars în circulația dolarilor, și a încurajat alți utilizatori Libery Dollar să facă același lucru și totodată au încurajat și antreprenori să ofere o șansă acestei monede.

NotHaus și întreaga organizație au profitat de fraudă pentru a face față valorii monedei de metal Libery Dollar ce era pus mai sus decât valoarea efectivă a monedei. NotHaus a contestat aceste caracterizări și a spus că singurul lucru pe care îl încuraja era ca utilizatorul să cunoască mai multe și să facă schimburi în mod voluntar. Cu toate acestea, juriul nu a fost de acord, găsindu-i vinovați pe aceștia de toate cele trei acuzări.

Din această perspectivă, caracterizarea avocatului Statelor Unite ale Americii asupra NotHaus ca un terorist domestic, este într-un fel de înțeles. Ei au reușit să creeze o valută din monedă și hârtie denominată în dolari care completa în mod direct greenbanks-urile Statelor Unite ale Americii în reprezentarea banilor susținuți oficial de guvern.

Câțiva au fost de părere că Liberty Dollars valorează mai mult decât greenbanks, și că nu există niciun motiv pentru suspectarea persoanelor care au fost implicate voluntar în toate acestea.

Cu toate acestea, dorim să spunem că este natural ca anumite probleme să apară între guvern și Bitcoin, mai ales dacă Bitcoin continuă să se dezvolte și să fie utilizat. Multe dintre acțiunile guvernului ar putea fi pretinse într-un mod greșit și astfel să se ajungă fie la un conflict de interese, fie la un război digital, lucruri care nu ar ajuta pe nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV