Mai pot minerii colecționari de Bitcoin să facă un dolar? – I

13 noiembrie 2014 minerit

Articol scris de Wu Mihu

asic-miner

Oare să fie o furtună perfectă de creștere a dificultății în care se încadrează prețurile Bitcoin și care, de asemenea,  ucid domiciliu colecționarilor minieri? Unii experți din industrie sunt de părere că acest lucru este adevărat.

Ravi Iyengar, fondatorul și CEO-ul de la CoinTerra, a declarat că firma obișnuia să vândă un număr egal de unități miniere ASIC pentru investitorii individuali și minerii instituționali, care încredințau că vor cumpăra în cantități mai mari.

Raportul dintre minerii mici care vând cu amănuntul pentru minerii instituționali a căzut parcă secerat„, a declarat Iyengar, adăugând că acum, mai puțin de 20% din unitățile CoinTerra vândute merg către acei oameni minieri de la domiciliu.

Scăderea vânzărilor către minerii cu amănuntul s-a realizat în ultimele cinci luni, la fel cum și prețul a scăzut.

Costul energiei

Există diverși factori care afectează profitabilitatea mineritului de Bitcoin. Costul hardware este unul dintre acești factori, în timp ce prețul monedelor Bitcoin este altul, iar costul energiei electrice este de asemenea semnificativ.

Iyengar a spus:

În acest moment, casa de colecționar minieri nu pare atractivă, deoarece oamenii nu obțin același gen de prețuri pentru energie electrică de care minerii mari dispun în locații low-cost.”

Costul mediu de vânzare cu amănuntul a energiei electrice din SUA a fost de 10 cenți pe kilowatt pe oră (kWh) în 2013, în conformitate cu Instituția Camerei de Comerț SUA pentru 21st Century Energy. La dificultatea actuală și prețul Bitcoin, înseamnă că va fi nevoie de un an pentru a sparge folosirea de 1,6 TH pe secundă a cutiilor TerraMiner pe care firma le va pune la vânzare pentru 849 de dolari de la propriile centre de date de minerit.

În Massachusetts, cazul în care costul va merge până la 14,5 cenți pe kWh, teoretic nu se va sparge cu totul. Cifrele exacte se vor schimba în timp, dar creșterea costurilor este semnificativă, deoarece unitățile cu un consum ridicat de energie amplifică chiar ușoare creșteri ale prețurilor energiei electrice.

Ce părere ai despre o mașină care să fie mai mult stat-of-the-art? Neptun KnCMiner (care este în prezent în stoc) oferă 3,5 TH pe secundă, la doar sub 2 kW, pentru o investiție de hardware de 5.995 de dolari. Aceasta pare să lucreze mult mai rău decât TerraMiner, la un ROI de 1.5 ani.

Există unități care sunt mai eficiente și care vin pe piață, desigur, însă Adam McKenna, fondatorul piscinei de minerit Multipool, a explicat că minerii de la casa de colecționari sunt aproape întotdeauna în spatele curbei, punând bani pentru o unitate care nu va livra luni de zile, iar asta într-o piață în care fiecare zi contează.

McKenna a spus:

Până în momentul în care unitatea utilizatorului gazdă este livrată, dificultatea crește cu 20-30% sau mai mult„.

IWE primește numerele de mai sus pe TerraMiner ASIC utilizate, dar CoinTerra promovează un dispozitiv de 16nm AIRE care este mult mai rentabil, oferind 4,5 TH / sec la 1.35 kW. Acesta nu se va livra până la Q1, anul viitor, deși, chiar dacă dificultatea va crește deja în momentul în care cineva ajunge să mineze cu el.

 

 

 

 

Sursa: coindesk

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *