UE poate cheltui pana la un milion de euro pentru a studia blockchain

1 septembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Comisia pentru afaceri economice si monetare a Parlamentului European a publicat recent un buget prin care propune prin amendamente cheltuieli ce insumeaza un milion de Euro pentru a studia si de a reglementa tehnologii din registrul distribuit, respectiv tehnologii Blockchain si Bitcoin.

bitcoin european union

bitcoin european union

Conform modificarilor bugetare, aceste fonduri de aproape un milion de euro vor fi folosite pentru a crea un grup operativ de experti tehnici si specializati in chestiuni de reglementare, care ar intreprinde analize tehnice si de reglementare si ar dezvolta cazuri de utilizare in domeniul tehnologiei distribuite Ledger. Acest proiect a fost propus de Jakob von Weizsäcker, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare.

Acesta afirma: „Un grup de lucru dedicat in mod special pentru a monitoriza DLT si aplicatiile sale, ar putea oferi expertiza necesara pentru a contracara in mod corespunzator si fara riscuri inovarea, prin intermediul unor interventii de reglementare premature. Grupul operativ ar trebui sa vizeze identificarea standardelor pentru cele mai bune practici si dezvoltarea unor teste pentru aplicatii care sunt setate pentru a deveni sistemice, precum si dezvoltarea unor cazuri de utilizare pentru aplicarea tehnologiei. Bugetul de un milion de euro este generos si permite o abordare orizontala a problematicii, care ar contribui la identificarea potentialelor avantaje si riscuri asociate in mod direct cu tehnologia si ar crea sinergii in fluxul de lucru.

bitcoin uniunea europeana

bitcoin uniunea europeana

Impreuna cu tehnologia registrului distribuit, grupul de lucru va studia, de asemenea, monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin si impactul acestora in sectorul financiar si in afara acestuia. Aceasta nu este prima data cand Europa a aratat interes pentru investigarea impactului pe care tehnologia de ultima ora in sectorul financiar l-ar putea avea.

sursa: https://coinidol.com

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=COMPARL&reference=PE-587.662&format=PDF&language=EN&secondRef=01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV