Bancherii catre guvernele nationale: Avem nevoie de ajutor! Este Bitcoin o solutie viabila?

1 septembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Bancile centrale din lume, respectiv bancherii, cer guvernelor ajutor in privinta stimularii economiei mondiale, proces la care ei au esuat in ultima perioada.

In cadrul simpozionului anual economic Jackson Hole, eveniment ce a durat trei zile si a avut loc in Wyoming, sefii Federal Reserve din Statele Unite ale Americii, Banca Japoniei si Banca Centrala Europeana, s-au intalnit pentru a discuta modalitati de a raspunde provocarilor economice actuale.

img_55b23dd74ba43

Exista un consens ca au nevoie de ajutor si bancherii vor reusi doar acest lucru impreuna. In lipsa unei interventii guvernamentale suplimentare, bancile centrale ar fi in imposibilitatea de a salva economia globala prin intermediul politicii monetare.

Potrivit lui Jose Rodriguez, vicepresedintele departamentului de plati pentru compania mexicana de trading Bitso, managementul guvernului privind zona economica trateaza problematica intr -un mod care isi asuma riscuri inutile pentru populatie.

Rodriguez spune:

Oferirea puterii de decizie asupra banilor, veniturilor, economiilor si prin urmare, asupra vietii si viitorului fiecarui cetatean este o mare responsabilitate. In prezent, modul in care guvernul gestioneaza economia, folosind un numar foarte limitat de oameni este riscant atunci cand acestia incearca sa mute valoarea notelor lor si a monedelor, cum ar fi ratele dobanzilor, a emisiei de bani, datorii etc.

Central banking nu este raspunsul la problemele economice

In timp ce sefii bancilor centrale de top din lume analizeaza problematica insuficientei capacitatilor lor de a consolida cresterea economica, in acelasi timp acestia si solicita asistenta suplimentara din partea guvernelor. Ar putea avea legatura cu faptul ca sistemul bancar central, precum si ca actiunea guvernamentala, au crescut, fiind in final ea insasi o parte a problemei, in loc de solutie?

Susanne Tarkowski Tempelhof, membru in Bitnation, crede ca activitatea bancara centrala in sine este o problema si ca interventia guvernamentala suplimentara nu va fi solutia pentru „bolile” economiei globale.

Ea spune:

Bancherii centrali sunt o parte a problemei, prin incercarea de a controla valutele, adaugand astfel spor inflatiei si prabusind pietele. Singurul mod in care increderea consumatorilor poate fi restabilita este printr-o economie stimulata; si aceasta schimbare nu va veni prin orice interventie guvernamentala. Din contra, economiile ar putea reporni in ciuda interventiei guvernului, prin intermediul tehnologiilor pietei libere peer-to-peer, cum ar fi criptomonede si comunicatiile criptate.

Backgrounds_Grey_symbol_of_Bitcoin_106605_

Bitcoin reuseste in situatii in care bancile centrale nu reusesc

Potrivit lui Rodriguez, in timp ce motivul pentru asistenta oferita bancilor centrale reprezinta incapacitatea lor de a ajuta in mod adecvat dezvoltarea economica a unei tari, Bitcoin poate reusi sa ofere solutii financiare eficiente, in cazul in care acestea nu reusesc.

El explica:

Managementul economic din partea bancilor centrale denota lipsita de transparenta si incapacitate de luare a deciziilor democratice. Bitcoin si criptomonedele au creat solutii financiare si economice transparente, puternice si democratice, care vor continua sa evolueze si sa creeze adevarata incluziune financiara la nivel mondial. Bitcoin va atinge obiectivul final de a face economia sa creasca, va reusi sa stimuleze activitatea economica si sa creeze comert si optiuni pentru oameni de a alege ce sistem si ce moneda sa utilizeze in functie de preferintele lor. Acest avantaj al monedei digitale reprezinta un obiectiv pentru toate tarile si bancile centrale.

sursa: http://www.reuters.com/article/us-usa-fed-fiscal-idUSKCN1120SU

https://www.kansascityfed.org/publications/research/escp/symposiums/escp-2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *