Turcia lanseaza BlockchainIST Center pentru dezvoltarea tehnologiei

6 august 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Numeroase tari din intreaga lume realizeaza potentialul revolutionar al tehnologiei Blockchain. La inceputul acestei veri, Consiliul federal al Elvetiei a declarat ca Blockchain va influenta toate ramurile economiei. In aceeasi perioada, Presedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat ca Blockchain face parte din “revolutia tehnologica” si China va adopta o politica interna orientata catre tehnologia din spatele cryptomonedelor. De asemenea, autoritatile din Columbia au analizat modurile in care se pot exploata avantajele tehnologiei Blockchain si ale cryptomonedelor. Cel mai recent, Turcia a intrat in randul statelor care au lansat un nou centru de invatare si cercetare – BlockchainIST Center, cu scopul de a deschide drumul pentru urmatoarea generatie de investitori si inovatori in domeniul Blockchain.

BlockchainIST Center

Centrul pentru Blockchain si Inovatii din Istanbul a fost lansat vineri la Universitatea Bahçesehir (BAU). Potrivit agentiei locale de stiri Daily Sabah, BlockchainIST a fost creat pentru a “acoperi deficienta de expertiza din piata” si pentru a raspandi tehnologia in intreaga economie. Acesta este primul centru Blockchain la nivel universitar si are scopul de a raspandi utilizarea tehnologiei registrului distribuit in toate domeniile de activitate.

Bora Erdamar, directorul BlockchainIST Center, considera ca institutia pe care o conduce este “cel mai important centru de cercetare, dezvoltare si inovare din Turcia, in care studiile si publicatiile stiintifice sunt realizate in tehnologii de tip Blockchain”. Turcia ar putea deveni liderul in randul tarilor in care tehnologia va “transforma omenirea”. Erdamar a subliniat importanta cooperarii cu alte institutii de invatamant, intreprinderi si institutii guvernamentale. Astfel se poate realiza o cercetare adecvata in domeniul Blockchain, examinand toate cazurile posibile de utilizare.

Centrul intentioneaza sa utilizeze aceleasi tehnologii din domeniul Blockchain si va colabora cu studenti, dar si intreprinzatorii care intentioneaza sa efectueze studii academice in acest domeniu. Directorul Erdamar a declarat ca o echipa de experti din Turcia si din intreaga lume va realiza proiecte de tip Blockchain din centru. Acesta a subliniat faptul ca BlockchainIST isi propune sa devina un centru de prestigiu in lume, aducand beneficii oricarei persoane interesate de tehnologia Blockchain.

 

Sursa: https://www.dailysabah.com/business/2018/08/04/turkey-inaugurates-first-university-blockchain-center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV