Tranzactiile Bitcoin in crestere in Venezuela, pe masura ce economia nationala se agraveaza

3 august 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Venezuela va vedea in viitorul apropiat o crestere semnificativa a tranzactionarilor cu moneda digitala Bitcoin. Economia slabita din Venezuela, sub regimul presedintelui Nicolas Maduro, conform prognozelor realizate de Fondul Monetar International (FMI), va ajunge la o rata a preturilor de consum datorita inflatiei de 480% pana la sfarsitul acestui an, atingand maximul preconizat de 1.640 % in 2017.

In mijlocul luptelor economice grave, tara latino-americana este pe punctul de a vedea o crestere a achizitiei Bitcoin. Conform datelor furnizate de LocalBitcoins.com, o valoare buna pentru intreaga activitatea de cumparare si vanzare se inregistreaza, indicele de tranzactionare fiind mai mult decat dublu fata de ultima luna.
In timp ce Bitcoin ramane ilegal in Venezuela, vremuri disperate cer masuri disperate, iar cetatenii cauta un refugiu de la hiper-inflatie si inrautatirea conditiilor economice, orientandu-se catre monedele digitale, in detrimentul monedelor fiat ale guvernului.

venezuela-bitcoin-1

Cosmarul economic din Venezuela

Criza financiara din Venezuela si colapsul economic au pus presiune asupra guvernului sa anunte o stare de „urgenta economica„, care a dat imediat controlul deplin guvernului venezuelean asupra bunurilor, activelor, proprietatilor si produselor alimentare ale companiilor private.
Starea de ” urgenta economica „, care a fost prelungită cu inca 60 de zile de presedintele Maduro, la data de 13 iulie, prevede practic ca fiecare companie inregistrata in conformitate cu cadrul de reglementare din Venezuela, atat societatile private, cat si cele publice – sa renunte la capitalul lor pentru a ajuta guvernul sa plateasca datoriile sale financiare.
Chiar si cu aceste masuri impuse, situatia economica din Venezuela continua sa se agraveze. Politicile economice guvernamentale esuate au provocat deficite severe, care au indus foametea populatiei.
Lipsa alimentelor s-a extins la fiecare nivel al economiei, care afecteaza pana si animalele din gradinile zoologice, care au murit de foame din cauza deficitului. Avand in vedere ca lipsa de alimente se aprofundeaza, guvernul venezuelean a emis un decret fortand cetatenilor la munca fizica in ferme de pana la 60 de zile, posibil mai mult .
Adoptat sub auspiciile unei situatii de urgenta, acest decret a fost condamnat de organizatiile pentru drepturile omului, cum ar fi Amnesty International, care sustine ca aceasta miscare este un truc pentru a consolida puterea sub armata venezueleana.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy80OWY5ZTkzOTIxYmNhM2FlMDRhNDA2NTk3ZmNkMTBhZC5wbmc=

Tranzactiile Bitcoin in crestere

Cresterea volumului de tranzactionare a Bitcoin din Venezuela nu este e exceptie printre economiile aflate in dificultate din lume. Rusia, in ciuda problemelor juridice, a inregistrat o crestere a volumului pe site-ul de tranzactionare LocalBitcoins, chiar in timp ce economia tarii persista intr-o faza de recesiune. Malaezia a cunoscut o crestere similara in comert, in contrast cu propria sa crestere economică mai lenta.
Venezuela nu face exceptie de la aceasta regula, iar cresterea cererii pentru Bitcoin a condus direct la cresterea exploziva a Local Bitcoins Venezuela, o platforma prin care cumparatorii si vanzatorii Bitcoin pot procesa tranzactiile in persoana, fara implicarea unui schimb. Cererea pentru schimburi de Bitcoin a crescut, o data cu primul schimb Bitcoin al tarii, SurBitcoin, oferind o platforma pentru venezuelenii care doresc sa achizitioneze prin metode de plată bancare conventionale Bitcoins.
In mod natural, deoarece cererea pentru Bitcoins a inceput sa creasca, volumul de tranzactionare de Bitcoin a crescut si el direct proportional, ajungand la un volum in doar 24 de ore de 48 BTC sau $ 31.200.

SURBITCOIN
La inceputul acestei luni, pretul monedei Bitcoin in Venezuela, atat la cumparare, cat si la vanzare, a atins cea mai scazuta rata din intreaga piata Bitcoin, lovindu-se de  pragul de $ 407, in timp ce la alte schimburi majore, inclusiv Bitstamp si Kraken, media a fost de $ 635.
Acest lucru s-a datorat problemelor schimbului de integrare a uneia dintre principalele banci interne din Venezuela, care a fost folosita pentru a solutiona majoritatea tranzactiilor de pe platforma.
In ciuda presei negative, a instabilitatii economice si a vanzarii rapide de Bitcoin pe SurBitcoin, volumul monedei digitale de zi cu zi a crescut in mod continuu, deoarece schimbul s-a redeschis la data de 16 iulie, dupa suspendarea operatiunilor timp de cateva zile, in scopul de a rezolva o serie de probleme juridice si conflicte cu un individ care a amenintat cativa dintre ofiterii cheie a bursei.

Bitcoin-can-Help-Venezuelans-Avoid-Hyperinflation-of-their-Currency

sursa: https://bitcoinmagazine.com

https://cointelegraph.com

http://www.takepart.com/article/2016/07/31/hunger-venezuela

http://www.notitarde.com/Sucesos/La-Fiscalia-presento-a-dos-implicados-en-negocios-con–monedas-virtuales-2638168/2016/03/17/914859/

https://coin.dance/volume/localbitcoins/VEF

http://blogs.wsj.com/economics/2016/07/18/venezuelas-inflation-is-set-to-top-1600-next-year/

http://www.forbes.com/sites/nathanielparishflannery/2016/05/25/political-risk-outlook-venezuelas-economic-emergency/#f4f843d5b301

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *