Organizatia UNICEF cauta ajutorul Blockchain

4 august 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) cauta un dezvoltator de software si un consultant care poate ajuta organizatia in eforturile sale de a implementa tehnologia blockchain.

O foaie de referinta publicata saptamana trecuta prezinta in detaliu modul in care organizatia de ajutor international urmareste sa impulsioneze tehnologia blockchain, in conformitate cu obiectivele sale de a imbunatati bunastarea copiilor din intreaga lume. In mod specific, dezvoltatorul posibil si consultantul ar ajuta la implementarea procesului de „cercetare, consultanta si crearea de prototipuri si aplicatii in scopuri umanitare„.

13003676 - united nations children s fund   unicef

Au existat multe discutii cu privire la potentialul pentru conceptul de valute digitale, precum si directia in care industria insasi se indreapta si este adesea remarcat faptul ca un progres pentru o audienta de masa ar putea schimba intr-adevar atat domeniul de aplicare, cat si directia de dezvoltare pentru cripto-monede.

Problema a fost intotdeauna ca nu exista nicio intelegere reala a ceea ce mainstreamul poate fi in acest context si ce fel de asociere ar putea aduce moneda digitale in cadrul unui public mai larg si daca aceasta reuseste sa construiasca increderea in acelasi timp. Intr-adevar, sensibilizarea publicului in sine nu este o problema la fel de mare asa cum a fost in trecut, dar castigarea increderii publice ramane inca un obstacol semnificativ ce trebuie depasit.

UNICEF continua sa evidentieze proiectele existente, in cadrul carora organizatia s-a concentrat asupra identitatii si remitentelor – doua zone care reprezinta cazuri cheie de utilizare.

Dana Zucker, reprezentatul UNICEF a declarat:

Vrem sa creasca cunostintele pe care deja le detinem, precum si gandirea noastra, asa ca vrem sa aducem pe cineva care ne poate ajuta sa modelam aceasta noua axa concentrata pe gandirea, cercetarea si crearea de cazuri de utilizare pentru modul in care blockchain va juca un rol important in activitatea UNICEF.”

UK-Government-Awards-First-G-Cloud-Blockchain-PaaS-Agreement-768x506

Rolul pe care il are tehnologia va forma probabil un punct de vedere al strategiei globale a agentiei fata de aplicatiile blockchain, care include un angajament de finantare a start-up-ului prin bratul sau de inovare.

In ceea ce priveste increderea si fondul comercial al colaborarii, sunt putine organizatii care se potrivesc cu imaginea de brand a organizatiei UNICEF, recunoscuta in intreaga lume pentru munca remarcabila. Industria monedei digitale poate beneficia foarte mult in urma asocierii cu UNICEF si operatiunile vor fi imbunatatite prin blockchain, respectiv datele demografice care pana acum au ramas la indemana pentru industria criptomonedei in sine. Nu numai ca se extinde baza potentialilor utilizatori, din cauza bazei umanitare a organizatiei UNICEF, dar intregul parteneriat se transforma intr-un proiect care construieste incredere prin asociere si care poate fi numai bun pentru industrie pe termen mai lung.

Intr-adevar industria poate si trebuie sa se asigure ca aceasta este utilizarea optimizata a blockchain; acest aspect poate demonstra nu numai eficacitatea tehnologiei, dar si modul de functionare a acesteia. Multi au vorbit despre modalitatile de a deschide usile pentru blockchain, iar acest proiect este cel care le-ar putea deschide.

sursa: http://dcebrief.com/blockchain-impresses-unicef/

http://www.unicefstories.org/wp-content/uploads/2016/07/TOR_Software_Developer-v26-July-2016.pdf

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *