Top 5 țări din Europa de ATM-uri Bitcoin

15 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

1

Precum interesul public în monedele digitale crește, ATM-urile Bitcoin s-au dovedit a fi critice pentru reducerea decalajului dintre privitorii ocazionali și proprietarii activi de Bitcoin.

Pentru a identifica zonele în care ATM-urile Bitcoin sunt deosebit de populare, am analizat datele de la harta CoinDesk ce privește ATM-urile Bitcoin și am calculat țările din Europa cu cele mai multe mașini pe cap de locuitor.

Desigur, termenul „popular” este subiectiv prin natură și există nenumărate modalități de a măsura, dar pentru scopul acestui raport, popularitatea este definită de numărul de ATM-uri Bitcoin pe cap de locuitor în fiecare țară europeană.

Analiza datelor

Datele noastre pentru Europa includ un total de 64 de ATM-uri Bitcoin distribuite în 20 de țări. Marea Britanie și Olanda dețin mai mult de 30% din ATM-urile Bitcoin ale Europei cu 10 mașini în fiecare țară.

Ajunstând pentru populația fiecărei țări, Marea Britanie se află numai pe locul al unsprezecelea ca fiind cea mai populară în Europa pentru mașinile valutare digitale. Alte țări cu mai multe ATM-uri Bitcoin care au ratat primele cinci locuri se numără Republica Cehă, pe locul al șaselea, cu șase ATM-uri; Elveția, clasată pe locul al șaptelea, cu trei ATM-uri; și Italia, clasată pe locul 14 cu patru ATM-uri.

Iată primele cinci țări europene cele mai populare pentru Bitcoin, ordonate în funcție de numărul de ATM-uri Bitcoin pe cap de locuitor:

1. Insula Man

2

Un ATM Bitcoin pentru fiecare 87.000 de oameni

Acesta nu poate fi cel mai mare sau cel mai populat loc din Europa, dar Insula Man este cu siguranță lider în ceea ce privește modul de îmbrățișare Bitcoin. O conferință dedicată în plină expansiune economie monedei digitală a insulei are loc în această săptămână, pe 17 și 18 septembrie.

2. Slovenia

3

Un ATM Bitcoin pentru fiecare 687000 de oameni

Casa schimbului popular Bitstamp, Slovenia a salutat afacerile Bitcoin – inclusiv ATM-urile – cu brațele deschise. În ciuda unei populații de doar două milioane de oameni, țara are trei ATM-uri Bitcoin la dosar în evidențele noastre.

3. Finlanda

3

Un ATM Bitcoin pentru fiecare 777000 de oameni

Finlanda este gazda Europei pentru primul ATM Bitcoin, care a fost instalat în Helsinki în luna decembrie a anului trecut. De atunci, mai mult de șase mașini au ajuns, arătând cererea finlandeziilor pentru moneda digitală.

4. Irlanda

4

Un ATM Bitcoin pentru fiecare 1,550,000 de oameni

Bitcoin a văzut o primire călduroasă în Irlanda. Primul ATM Bitcoin din țară a intrat direct în Dublin în luna martie, și o figură proeminentă de la Banca Centrală a Irlandei a vorbit despre viitorul țării cu Bitcoin.

5. Țările de Jos

5

Un ATM Bitcoin pentru fiecare 1,680,000 de oameni

Țările de Jos, împreună cu Marea Britanie, este casa celor mai multe ATM-uri Bitcoin din Europa, cu 10 mașini. Primul Bulevard Bitcoin din lume, de asemenea, s-a deschis în Olanda în acest an, și a atras entuziaști în valută digitală de peste tot.

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *