Titlurile știrilor Bitcoin – I

16 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Newspapers-shutterstock_124029454

În această săptămână, în ciuda unui deficit relativ de știri Bitcoin, moneda digitală a captivat  o cantitate chiar  considerabilă de atenție din partea centralei prese mass-media.

De asemenea, se pare că, probabil, obosită cu negativitatea recurentă din jurul subiectului, mass-media a fost implicată într-o analiză mai profundă de această dată.

Din examinarea viabilității monedei digitale ca metodă de plată pentru dezbaterea unui preț comun și până la menționarea criminalității, această săptămână vine cu titluri interesante pentru toată lumea.

CoinDesk a aruncat o privire la titlurile săptămânii din întreaga lume și ne prezintă un rezumat.

Viitorul

Săptămâna a început cu explorarea viitorului Bitcoin și posibila adoptare în masă.

Analiza a venit prin Kayla Ruble, de la VICE, care a intervievat gemenii Winklevoss în legătura cu propunerea lor „Nasdaq pentru Bitcoin” și i-a interogat cu privire la titlurile negative din jurul monedei digitale.

In articol, Tyler Winklevoss este citat spunând că „există o diferență între încrederea matematica și încrederea în mass-media. Titlurile sunt titluri„.

El a continuat, spunând:

„Firul narațiunii Bitcoin a fost deturnat o lungă perioadă de timp. Cred că într-un mod cu adevărat înșelător.

În dezbaterea cu privire la regulament, Ruble l-a citat pe Mark Williams, un profesor de finanțe de la Boston University și un ” adevărat sceptic Bitcoin”, care a spus următoarele ”construirea podurilor cu autoritățile de reglementare este un lucru esențial pentru viitorul monedei”.

Bitcoin: Este un egalizator economic sau un instrument pentru conflicte și crime?” este numele unui articol semnat de Dr. Behzad Mohit, publicat în Huffington Post, care face trimiterea a câtorva observații foarte interesante care ar putea ajuta la păstrarea monedei digitale.

El spune că Bitcoin nu trebuie să fie însușit ca un mediu pentru libertatea de exprimare. În schimb, el susține faptul că:

„Noi suntem obligați să protejăm legitimitatea Bitcoin prin restrângerea domeniul său de cumpărare și vânzare atât de bunuri cât și de servicii.

Autorul presupune că Bitcoin ar putea conduce la o societate mai echitabilă, dar pentru a atinge acest obiectiv, „un acord de utilizator trebuie să fie pus în aplicare de către dezvoltatori, pentru a preveni ca monedele Bitcoin să fie schimbate cu bani reali„.

El a menționat:

Din momentul în care Bitcoin este interschimbabil cu bani, Bitcoin pierde utilitatea independentă a încă unui alt produs comercializabil care contribuie la inegalitatea bazată pe interesul sistemului de bani. Lăsați monedele Bitcoin să fie rambursabile numai pentru valoarea lor ca biți electronici de valută pentru schimbul reciproc și avantajos de bunuri și servicii.”

În defensivă

Ar putea fi posibil ca să se pretindă că această comunitate Bitcoin să fie nevoită să își apere poziția datorită opiniei provocată de mass-media.

W.Ben Hunt, de la Forbes, a stârnit dezbaterea cu piesa lui intitulată „Inutilitatea rebeliunii Bitcoin„.

Este notabilă folosirea cuvântului „rebeliune„.

El spune că, la fel ca aurul, Bitcoin nu este nici o monedă și nu constituie nici un magazin de valoare.

Hunt continuă:

Bitcoin este expresia prudentă a unei identități rebele. Utilizarea monedelor Bitcoin este un act de rebeliune inutil, rezistă o săptămână la fel precum purtarea unui hanorac sau obținerea unui tatuaj care este bine acoperit de hainele de lucru.”

Contribuabilul Forbes a adăugat mai apoi la această controversă faptul că moneda digitală este o modă, comparând Bitcoin cu moda și spunând că ”este mai mult un moft, dar de mică durată”.

The Daily Caller are un articol numit „Apărătorii Bitcoin spun că singura modalitate de a păstra moneda virtuală este prin reglementare„, făcând aluzie la posibilitatea că această comunitate Bitcoin se poate afla în defensivă.

Iar acum să ne mutăm atenția spre New York Observer, care a publicat un articol intitulat „Valul crimelor Bitcoin izbucnește în New York„.

Jack Smith IV, autorul acestuia, descrie modul în care un pompier din New York „a fost luat pe sus, înjunghiat și jefuit de hoți, care l-au urmărit pentru a obține monedele Bitcoin pe care le deține„.

Inițial, se pare că există o anumită discrepanță între conducere și titlul, cu acesta din urmă sugerând că criminalitatea Bitcoin s-a răspândit în întregul oraș.

Deși articolul continuă apoi să spună că un vânzător Bitcoin a fost, de asemenea, pus în situația amenințării cu o armă, titlul poate fi, probabil, oarecum senzațional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *