Tehnologia Blockchain poate asigura o guvernanta transparenta si sfarsitul coruptiei

22 iunie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Printre numeroasele avantaje ale monedei digitale, transparenta asociata cu datele tranzactionale stocate pe blockchain este cel mai atractiva. Tehnologia este la indemana atunci cand vine vorba de mentinerea transparentei si prevenirea coruptiei in sectoarele in care se utilizeaza aplicatii bazate pe blockchain.

businessman working with new modern computer show social network

Tehnologia monedei digitale este deja luata in considerare de catre reprezentantii guvernului, anumite institutii si alte organizatii sociale in lupta lor impotriva coruptiei. Tehnologia blockchain a fost initial dezvoltat ca tehnologia ce are rol de coloana vertebrala pentru Bitcoin Network. Blockchain pastreaza o evidenta a tuturor tranzactiilor care au loc vreodata peste reteaua Bitcoin, intr-un registru descentralizat. Aceste inregistrari de tranzactii, stocate pentru totdeauna intr-o baza de date, sunt utilizate pentru referinte incrucisate ale celor mai recente tranzactii pentru a asigura validitatea acestora.

Recent, grupul de lucru New America, cu baza in Washington, DC, a propus utilizarea aplicatiilor bazate pe tehnologia blockchain pentru uciderea coruptiei. Ideea a fost exprimata de catre Tomicah Tillemann, director al initiativei Bretton Woods II.
Ideea a luat acum o forma ceva mai substantiala, o data cu anuntarea unei noi initiative numit Blockchain Trust Accelerator Initiative.
Blockchain Trust Accelerator Initiative este un efort de colaborare intre New America , compania blockchain BitFury si National Democratic Institute – o organizatie non-guvernamentala. Cu Blockchain Trust Accelerator Initiative, entitatile partenere intentioneaza sa incurajeze colaborarea cu guvernul, institutiile private, tehnologii, investitori si mai mult pentru dezvoltarea si punerea in aplicare a tehnologiilor blockchain pentru binele social si o guvernare rapida.

uk-govt-looks-at-blockchain-for-recordkeeping

Blockchain impotriva coruptiei in Anglia

Accelerator Initiative Blockchain Trust nu este prima initiativa pe care cineva a gandit-o folosind tehnologia blockchain pentru a eliminarea coruptiei. Au existat mai multe discutii despre aceasta in randul politicienilor si birocratilor in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei valutei digitale pentru aceleasi scopuri. Destul de recent, catre Ministrul pentru Biroul Cabinetului si Paymaster General al Parlamentul Britanic, Matthew Hancock, a fost propusa utilizarea tehnologiei blockchain pentru a monitoriza si a urmari utilizarea granturilor de cercetare finantate de contribuabili. Conform propunerii lui Matthew, prin efectuarea platilor si inregistrarea fluxului de granturi blockchain, guvernul va fi in masura sa previna coruptia prin asigurarea faptului ca banii sunt cheltuiti pentru cercetare, asa cum au fost prevazuti initial si nu au fost cheltuiti in alte scopuri.

Anul trecut, George Galloway, candidatul la postul de primar in Londra, si-a exprimat intentia de a pune mai departe un buget destinat tehnologiei blockchain pentru Londra, care este transparent si deschis pentru oricine pentru a verifica cheltuielile efectuate de catre guvern. Cu toate acestea, ideea nu a fost realizata.

Publicul larg din intreaga lume a fost intotdeauna afectat de problema coruptiei in randul angajatilor si departamentelor guvernamentale. Aceste probleme, din pacate, au devenit un fenomen global. Cu toate acestea, prin participarea activa din partea guvernelor si punerea in aplicare a aplicatiilor bazate pe tehnologia blockchain in diferite departamente, acestea vor avea un rol esential in reducerea drastica a coruptiei, avand ca rezultat o mai buna guvernare, cu o transparenta sporita.

sursa: http://www.newsbtc.com/

https://www.newamerica.org/bretton-woods-ii/

http://qz.com/670708/the-british-government-is-considering-paying-out-research-grants-with-bitcoin/

http://www.businessinsider.in/George-Galloway-has-a-wild-plan-to-run-Londons-budget-using-the-tech-behind-bitcoin/articleshow/48295015.cms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *