Kazahstan exploreaza „Numarul de optiuni” pentru utilizarea Blockchain

23 iunie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Banca Nationala a Kazahstan pregateste „un numar de optiuni” pentru utilizarea tehnologiei blockchain in acest an.

In urma unor declaratii facute catre publicatia de stiri locale Tengrinews, in urma unei conferinte de presa cu privire la planurile institutiei, Daniyar Akishev, seful autoritatii de reglementare financiara, a emis informatii concrete care ar fi probabil disponibile „mai aproape de toamna” a spus:
Ne asteptam sa oficializam o serie de proiecte in care avem in vedere posibilitatea de a folosi sistemul Blockchain pe piata de valori sau in anumite zone legate de plati.

jhgyftrs

In luna martie, fostul sef al Bancii Nationale, Grigorie Marchenko, a sugerat ca cripto-moneda „ar avea un impact pozitiv asupra politicii monetare a tarii„, in urma scaderii accentuate a valorii monedei nationale, tenge si lipsa asociata de investitori si lipsa increderii consumatorilor.”

Akishev a declarat saptamana aceasta ca Banca Nationala a infiintat un ” grup de lucru „, care „studiaza” impactul criptomonedei si companiile asociate care lucreaza cu „inlocuitori de bani” de pe pietele financiare.

Aceasta este realitatea cu care ne vom confrunta in viitorul apropiat si de a o ignora este imposibil „, a spus el . „… Prin urmare, orice ajustari ale planurilor noastre pentru dezvoltarea sectorului financiar ar putea, de asemenea, sa se bazeze pe aceste descoperiri.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3LzcyNg==

Cursa pentru reglementarea oficiala

Akishev, de asemenea, a remarcat faptul ca un proiect de lege trece, in prezent prin parlamentul din Kazahstan referitor la „plati si a sistemelor de plati.” Proiectul de lege este proiectat , a explicat el , pentru a permite regulatorului „efectul de levier pentru a monitoriza situatia si daca este necesar, pentru a reglementa acest sector, cat mai repede posibil.

Avem zeci de domenii in care platile au loc, care nu intra in prezent in capacitatile de reglementare ale Bancii Nationale, prin urmare, motivul pentru care noi lucram la acest proiect„, a adaugat el.

Reglementarea aparent greoaie a Bancii Nationale din Kazahstan poate parea a fi o poveste familiara, dar este nesigur ce forma poate lua orice regulament Bitcoin, care se va aproba in absenta unor constatari concrete sau declaratii din partea oricarei parti implicate.

In schimb, statul vecin Rusia asteapta in prezent rezultatele propriului sau grup de lucru, privind posibila introducere a propriei cripto-monede si tehnologiei blockchain a tarii. Director adjunct al Serviciului de Monitorizare Federal, Pavel Livadny , a spus deja ca orice cripto-moneda nationala rusa ar fi strict reglementata si ca ar fi probabil ca acest lucru sa fie realizat de „institutiile financiare, carora le va fi incredintata emisia de criptomonede.
De asemenea, se pare ca Bitcoin, in cazul aparitiei acestei monede nationale, s-ar fi interzis in mod formal pur si simplu in intreaga tara.

sursa: https://news.bitcoin.com

http://novostipmr.com/ru/news/16-03-28/kazahstan-mozhet-vypustit-sobstvennyy-bitcoin

http://novostipmr.com/ru/news/16-03-28/kazahstan-mozhet-vypustit-sobstvennyy-bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV