Pretul Bitcoin la cote maxime de $ 650 in urma votului Brexit-ului

24 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin este in crestere, acesta trece pragul de $ 650, la doar o zi dupa caderea la un minim saptamanal de $ 550. Cu toate ca au existat sugestii privind volatilitatea, care ar putea fi legata de orice numar de indicatori recenti, preocuparile macro-economice in curs de desfasurare in Europa, pare a fi factorul cel mai influent, deoarece pretul monedei Bitcoin a inceput sa crească pe fondul rapoartelor conform carora Marea Britanie a decis sa paraseasca Uniunea Europeana.

Brexit-pieces

Referendumul, in care alegatorii au fost intrebati daca tara ar trebui sa ramana ( „Bremain”) sau sa paraseasca ( „Brexit” ) Uniunea Europeana, a coincis cu cresterea pretului Bitcoin de la un minim saptamanal de $ 560, cu doar cateva ore inainte de a atinge pragul de $ 655,63.

Cu 54,5 % din voturi numarate pana la ora aceasta, datele de la publicatia Telegraph din Marea Britanie au indicat faptul ca 51,4% din alegatori si-au exprimat sprijinul pentru ” Brexit” , cu doar 48,6 % alegand pentru ‘Bremain’ .

Brexit_Run_620x350
Acest sentiment, care a fost , de asemenea, din ce in ce difuzat de evanghelistii Bitcoin pe Twitter, impreuna cu sugestii privind cresterea pretului, care a fost legat de cele mai recente evenimente de pe scena europeana.

Pe de alta parte observatorii de pe piata au folosit evenimentul pentru a evidentia modul in care pretul Bitcoin este predispus la miscarile pietei unice, in perioadele in care preocuparile macroeconomice duc la volatilitatea de pe pietele traditionale.

In general, cresterea vine pe fondul unei luni deosebit de volatile pentru pretul Bitcoin, care a fost in declin de la maximele obtinute in ultimii doi ani,dar acum in urma Brexitului, pretul pare sa creasca vertiginos.

 

sursa: http://www.coindesk.com/

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/eu-referendum-results-live-brexit-wins-as-britain-votes-to-leave/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *