Polonia exploreaza tehnologia blockchain prin eforturile guvernului de digitalizare

24 iunie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Ministerul Afacerilor Digitale a Poloniei este pe cale de a lua masuri care au ca scop promovarea monedelor digitale si a tehnologiilor blockchain. Agentia a anuntat saptamana trecuta demararea unui plan de digitalizare extins, ce vine pe fondul unei activitati mai largi intre autoritatile de reglementare europene, care doresc sa inteleaga tehnologia in curs de dezvoltare.

The-Rise-of-Bitcoin-in-Poland-Newsbtc-Illustration1

Numit ” De la hartie la Polonia digitala„, efortul comun al autoritatilor va cauta sa promoveze serviciile publice digitale, dezvoltarea de solutii fara numerar si punerea in aplicare a identificarii electronice (eID).

Unul dintre domeniile de interes vor fi ” blockchain si cripto-monedele„, un program care vizeaza sa „gaseasca solutii de reglementare, juridice si economice„, care va face posibila realizarea unor proiectele in moneda digitala, pentru a concura cu celelalte natiuni europeane.

Regulile potentiale, aflate in stadiile lor timpurii, vor avea ca scop sa mentina utilizatorii in conditii de siguranta si sa dea autoritatilor de reglementare dreptul de a supraveghea astfel de proiecte.

Proiectul inca reprezinta o schimbare semnificativa in ton pentru guvernul din Polonia cu privire la tehnologia in curs de dezvoltare.

Avand in vedere ca declaratia unui reprezentant al Ministerului Finantelor despre Bitcoin in Polonia ca „nu este ilegal„; in decembrie 2013, guvernul a ramas relativ tacut in probleme legate de cripto-monede si cele care stau la baza tehnologiei blockchain.

blockchain-bitcoin-database-illustraion

Cu toate acestea, in luna februarie, Ministerul Afacerilor Digitale din Polonia a emis un document strategic in care acesta a inclus Bitcoin si blockchain, alaturi de Internet of Objects ca accelerare a tehnologiilor care ar putea stimula dezvoltarea tarii.
Anuntul a fost urmat de un dialog intens intre Ministerul Afacerilor Digitale si industria tehnologiei Bitcoin si blockchain din Polonia. La prima intalnire de lucru au participat ministrul Anna Streżyńska si alti functionari publici, in care s-a purtat un dialog cu reprezentantii Asociatiei Bitcoin din Polonia, firmele monetare digitale, cadre universitare si avocati. O a doua intalnire este acum programata pentru luna iulie.

sursa: http://m.mc.gov.pl/aktualnosci/bez-cyfryzacji-nie-ma-rozwoju

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *