Moody prevede orientarea spre Bitcoin in urma Brexit-ului

27 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Una dintre cele mai importante institutii de rating din lume Moody, a redus ratingul privind acordarea de credite in cazul Regatului Unit. Aceasta perspectiva „negativa” nu este ceva ce majoritatea britanicilor au dorit, dar acestia vor trebui sa se confrunte cu consecintele votului lor. Evaluarile privind ratele creditelor determina costul la care guvernele si intreprinderile pot emite datorii. Un rating mai mic va avea un impact asupra economiei Regatului Unit, de-a lungul anilor urmatori.

what-a-brexit-could-mean-for-our-money-136404260484610401-160225113606

Brexit-ul are o multime de efecte secundare, care vor afecta situatia financiara a Uniunii Europene si implicit si fosta membra, Marea Britanie.
Cu toate ca nu toata lumea acorda multa atentie ratingurilor de credit in aceste zile, ele pot servi drept indicatori fiabili privind viitorul financiar al unei anumite tari. De-a lungul istoriei Marii Britanie, perspectivele pe termen lung au scazut de la „stabil” la „negativ„, asa cum prezinta si compania Moody. Aceasta decizie ar putea duce la un rating mai scazut in viitor.

Preocuparile privind ratingul creditelor pentru Regatul Unit

Evaluarile de credit determina costul la care guvernele si intreprinderile pot emite datorii. Un scor mai mic va avea un impact asupra economiei Regatului Unit, de-a lungul anilor urmatori. In timp ce situatia este departe de a fi neagra, aceasta miscare nu a fost in intregime neasteptata. La urma urmei, Brexit-ul trimite prin efectele sale unde de soc in intreaga economie globala.
Un reprezentant al Moody a declarat presei:
Brexit-ul anunta o perioada prelungita de incertitudine pentru U.K., cu implicatii negative pentru perspectivele de crestere pe termen mediu a tarii. Pe termen lung, ar trebui sa nu fie Regatul Unit in masura sa asigure un aranjament favorabil comercial alternativ cu UE si alte tari, perspectivele de crestere fiind semnificativ mai slabe decat se astepta in prezent.

Bitcoin-surges-on-Brexit

Acestea fiind spuse, Brexit-ul va avea efecte mai extinse. Analistii se asteapta ca schimbarile vor veni privind migratia, comertul si politicile de reglementare in lunile urmatoare. Cu o crestere economica mai mica ce trebuie luata in considerare, lucrurile pot arata sumbru pentru Marea Britanie de acum inainte. De fapt , aceste deficite pot depasi fondurile economisite de la care nu mai contribuie in mod activ la bugetul Uniunii.

Multi experti asteapta ca in urma Brexit-ului, mai multi oameni sa se orienteze spre cripto-monede, respectiv Bitcoin. Acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent, deoarece exista un impact minim asupra pretului Bitcoin. Volumul de tranzactionare nu pare sa fie afectat inca. Cu toate acestea, acest lucru a redus ratingul de credit conform Moody, care poate agita lucrurile destul de mult in lunile urmatoare.

sursa: http://www.marketwatch.com/story/uks-sovereign-credit-rating-outlook-lowered-to-negative-at-moodys-2016-06-25?siteid=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A%20marketwatch%2Ffinancial%20(MarketWatch.com%20-%20Financial%20Services%20Industry%20News)

http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *