Suportul si investitiile Bitcoin vs. Speculatii

26 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

In termeni de suport Bitcoin, este foarte vizibil faptul ca nu exista aurul care sa faca acest lucru. Iar distinctia a avut loc intre o comoditate standard si moneda fiat. Ce face ca aurul sa fie de valoare? Nu poate fi consumat si poate fi folosit doar in bijuterii si cateva procese industriale, insa aurul nu este un salvator in situatii de supravietuire. Aurul este de valoare pentru ca de-a lungul timpului a fost determinat sa devina o moneda de schimb extraordinar de buna.

Partea ciudata la monedele de schimb sta in faptul ca marea majoritate a timpului aurul are foarte putina valoare intrinseca sau chiar deloc daca ar fi sa masuram din punct de vedere al unei situatii in care ar trebui sa supravietuim.

O persoana ce este flamanda si care totodata se afla intr-un loc de unde nu poate sa scape poate sa gaseasca zeci de lingouri de aur, insa va fi in zadar. Aspectul acesta asupra monedei de schimb este valoarea pe care oamenii i-o ofera.

29906170001_3364519258001_video-still-for-video-3364095124001

Nimic nu reprezinta un suport pentru Bitcoin, insa oamenii cer aceasta necesitate moderna. Oamenii au nevoie de ceva anume pentru a satisface nevoia de calitate a unei monede atunci cand vine vorba de alegerea celei mai bune optiuni. Insa alegerea a fost facuta deja si factorii continua sa afecteze moneda aleasa de acum inainte.

Lucrul care ofera suportul Bitcoin este perceptia asupra satisfacerii monedei standard. Acest lucru poate fi demonstrat in foarte multe aspecte in care Bitcoin este mai bun decat moneda fiat, deci ar fi logic si cu indeajuns de mult sens ca oamenii sa graviteze mai nou in privinta acestei optiuni. Raritatea este ceva ce face Bitcoin sa devina comod,in timp ce moneda fiat fiind scoasa pe banda ar avea un efect exact invers.

Pana acum s-a facut foarte des referire la faptul ca a cumpara Bitcoin este o forma de investitii. Multi pot crede ca aceasta descriere este putin cam prematura pentru ca informatiile despre cripto-monede sunt inca foarte putine si pentru ca riscul folosirii acestora este aproape sigur.

Speculatorii se concentreaza pe fluctuatiile de termen mediu sau scurt ale valorii unui produs. Tranzactia unui produs poate fi un instrument financiar, iar instrumentul financiar este un produs ce poate fi tranzactionat.

Consumatorii pot specula fara sa aiba o anumita baza cresterea pretului la Bitcoin. Acesti consumatori sau speculatori, pot sa judece doar cresterea monedei pe termen scurt, insa pe termen lung n-ar exista nicio incredere in speculatiile lor. Acesti speculatori si-ar investi banii in Bitcoin, ar astepta ca preturile Bitcoin sa para ca s-au blocat si apoi sa invadeze market-ul cu Bitcoini de vanzare. Dupa tot acest proces, speculatorul si-ar fi jucat rolul.

Un investitor va cauta profitul pe termen lung in loc sa speculeze. Diferenta sta la baza faptului ca un speculator nu s-ar uita la valoarea intrinseca a ceea ce cumpara. Unui speculator niciodata nu-i va pasa daca in ceea ce investeste are valoare intrinseca sau nu. In schimb investitorul va face acest lucru pentru ca el isi doreste profit pe termen lung.

In marketing exista doua roluri cheie, unul care va crea riscuri intr-un domeniu pentru a putea investi intr-un altul si un al doilea care va cerceta diferentele de preturi in mai multe domenii. Ar mai fi si un al treilea denumit „arbitru” care ar putea cumpara un produs de pe o piata si l-ar vinde in alta la un pret mult mai mare pentru ca cererea este mai mare in cea de-a doua piata.

Pe piata Bitcoin se pot gasi doar arbitri, fiind posibila cumpararea acestora la un pret mic si vanzarea acestora la unul mai mare, in functie de cerere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *