5 sfaturi pentru a-ti proteja Bitcoinii

26 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Lista ce urmeaza este o lista de sfaturi cu ajutorul carora tu poti evita rezultatul de a fi victima unei fraude sau unui furt. Este foarte important sa folosesti principii de bun simt atunci cand lucrezi sau interactionezi cu indivizi necunoscuti pe internet. Multi oameni considera ca sistemele de troc au fost primele sisteme de valuta folosite insa trocul adevarat a fost initial folosit intre oameni ce nu se cunosteau absolut deloc sau chiar intre dusmani de-a lungul istoriei.

Prin aceste sfaturi imi doresc sa te fac constient de pericolele pe care le-ai putea intampina si sa te avertizez in legatura cu necunoscutii cu care ai putea colabora.

1. Fa o copie de rezerva a portofelului digital

Daca pierzi accesul la portofelul digital vei pierde totul, insa daca ai informatii privind cheia privata de asemenea vei avea informatii si despre cheia publica si dovada ca adresele din portofelul respectiv sunt ale tale, si totodata faptul ca Bitcoinii respectivi sunt ai tai. Asa ca ar fi inteligent sa-ti faci o copie de rezerva a portofelului digital.

bitcoins

2. Inainte sa folosesti un serviciu, intereseaza-te si cauta cat mai multe despre el

Sa nu ai niciodata incredere in niciun website. La fel cum pana acum nu ai depus niste bani sau nu ti-ai facut cont la o banca fara sa afli mai multe despre banca respectiva, la fel nu ar trebui sa apelezi la servicii Bitcoin pana nu afli mai multe despre cei care furnizeaza respectivele servicii. Parerile celor care au folosit serviciul respectiv pana atunci sunt foarte importante si le puteti folosi pentru a va ghida in alegerea unui furnizor de servicii Bitcoin.

3. Nu tranzactiona cu persoane necunoscute

Orice persoana poate minti, te poate insela sau poate fura. Daca nu ai nicio informatie despre o persoana, nu ar trebui sa ai incredere in persoana respectiva. Simplul fapt ca cineva are o prezentare online in care sunt puse cateva testimoniale, acest lucru nu inseamna ca persoana respectiva este si de incredere.

4. Daca ceva pare prea bun pentru a fi adevarat, atunci probabil asa este

Aceasta zicala este spusa de foarte multe ori, insa scoate in evidenta esenta lucrurilor, fie bune, fie rele. Daca cineva iti promite marea cu sarea fara sa ceara prea multe in schimb, atunci este posibil ca persoana respectiva sa minta. Acelasi lucru se poate intampla oriunde, inclusiv in domeniul Bitcoin. Indiferent ca este vorba de persoane fizice sau juridice, aceia care iti ofera prea multe fara sa ceara la fel de multe inapoi, fie vor minti, fie vor profita de pe urma ta. Fie amandoua.

5. Sa nu ai incredere in nimeni, sa pui multe intrebari. Actiunile conteaza, nu promisiunile

Atunci cand vine vorba de bunurile tale, ar trebui sa fii nemilos. Sunt ale tale iar daca ceilalti incearca sa profite si sa abuzeze de ele, atunci ar trebui sa iei masuri. Orice probleme ai putea intampina, ai grija ca masurile sa fie luate anterior pentru prevenirea problemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *