Posesiunile originale Bitcoin

26 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

O posesiune originala este una primara, acea cu care un utilizator se alege in urma procesului de minare. In cele ce urmeaza vom analiza procesul ce sta intre a nu avea Bitcoin, partea de initiere si posesiunea originala. Pentru un bun exemplu vizual vom folosi urmatoarea schema: A -> B -> C.

A este partea de initiere din care Bitcoin apare. B este procesul de transfer, iar C este adresa la care ajunge Bitcoin. Din moment ce A a fost deja explicat in articole anterioare, vom explica C-ul sau adresa la care sunt trimisi Bitcoinii si apoi B sau modalitatea in care sunt trimisi Bitcoinii.

O adresa Bitcoin este precum un cont la o banca. Aceasta este destinatia pe care o oferi pentru a primii platile. O adresa este formata din 27-34 caractere ce contin doar cifre si litere. De asemenea, o adresa Bitcoin incepe cu una din cifrele 1 sau 3. Un exemplu de adresa Bitcoin este urmatoarea: 15Q4Qu4bW22xp9PAQuMRQZwot6SMEZkg3D.

fintech_bitcoin3-1

Aceasta este o adresa generata random, insa daca ai avea un portofel digital, platile catre portofelul tau ar putea fi facute la aceasta adresa. Un utilizator poate avea oricate adrese doreste, insa trebuie sa le poarte de grija. Un furnizor de adrese poate fi foarte usor de gasit pe internet. Identitatea din spatele unei adrese este aproape imposibil de aflat, iar daca ai dori sa trimiti Bitcoini catre adresa de mai sus, nu ai avea nici cea mai mica idee unde ar ajunge banii, exceptie facand cazul in care cineva iti spune adresa. Dar chiar si asa, nu stii daca este a persoanei respective cu adevarat.

Poti avea mai multe adrese si cu ajutorul portofelului digital poti pastra Bitcoinii in siguranta, gestionand toate adresele. Sunt cateva functii pe care le poti opera cu ajutorul portofelului tau digital. Asemenea serviciilor bancare online din zilele noastre, un portofel digital iti ofera posibilitatea de a-ti verifica tranzactiile, de a trimite si primi bani, cu cateva optiuni avansate incluse.

Primesti banii in mod direct, nimeni altcineva nu are acces la portofelul tau si nimeni nu poate face nimic fara parola pe care tu o deti. Deci portofelul digital este asemenea unui cont bancar cu ajutorul caruia poti sa primesti si sa trimiti usor bani, iar adresa este o parte din portofel.

Sunt anumite website-uri care sunt precum niste portofele si vor genera adrese pentru tine. Acest lucru este convenabil deoarece poti genera oricate doresti, avand unelte de organizare la dispozitie. Pentru a intelege mai multe despre Bitcoin ar trebui sa intelegem mai multe despre cheia publica a criptografiei.

Criptografia este o modalitate prin care se securizeaza comunicarea. In cazul in care doua parti doresc sa comunice fara ca o a treia sa aiba acces, cele doua parti folosesc criptografia. Deci, in cazul in care vreau sa trimit mesajul „hai sa iesim la o cafea”, criptografia actioneaza in felul urmator:

hai sa iesim la o cafea -> encriptare -> kdjsaldja54w543 -> decriptare -> hai sa iesim la o cafea

Mesajul din mijloc este ceea ce se observa de catre a treia parte. Atat eu cat si persoana la care doresc sa ajunga mesajul avem un fel de cheie cu care il deblocam.

Acum, prin prisma informatiei de mai sus putem intelege ce este B-ul de care vorbeam la inceput. De la cheia-publica a criptografiei este creata o adresa prin intermediul unei serii de algoritmi. Cu crearea fiecarei adrese se creaza o noua cheie publica si una privata. Daca ai propria cheie privata si o ti in siguranta, atunci nu ai motive sa te ingrijorezi.

Portofelul digital este un loc unde cheile tale private sunt pastrate in siguranta. Procesul matematic prin care adresele sunt create prin intermediul cheilor publice este unul foarte complex si contine cativa pasi greu de definit, insa in continuare vom incerca sa te facem sa intelegi la un nivel general.

Bitcoin este creat prin minerit ce face ca initierea sa apara. Acesti Bitcoini sunt trimisi la o adresa care este intru totul a ta in urma unui proces de verificare a sistemului, ajungand apoi in posesia Bitcoinilor.

Cum arata tranzactia (sau B-ul de care vorbeam la inceput)?

Aceste tranzactii depind de semnaturile electronice din blocuri cu intrarile si iesirile lor. Atunci cand minezi deblochezi tranzactia coinbase, nefiind nicio valoare a intrarii in momentul respectiv, nefiind nimic care sa se intample cu Bitcoinii inainte ca acestia sa fie creat. Valoarea de iesire este numarul de Bitcoini si adresa la care acestia sunt trimiti.

Pe scurt, putem spune ca un utilizator pastreaza Bitcoini intr-o adresa, iar adresele sunt pastrate in portofelele digitale, iar adresele sunt formate dintr-un numar de 27-34 de caractere ce pot fi doar litere si cifre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV