Studiu nou: Taxele minime Bitcoin de tranzacție instabile

11 iulie 2014 transfer bani

Articol scris de Wu Mihu

shutterstock_137314787-617x416

Taxele de tranzacție au ajuns în prim-plan din nou după ce dezvoltatorul de bază Gavin Andresen a indicat faptul că următoarea actualizare de bază Bitcoin va dispune de un nou mod de a stabili taxe.

Problema de a stabili taxele de tranzacție a preocupat dezvoltatorii de bază pentru o parte de timp. Andresen, de exemplu, a scris despre această problemă în luna februarie a anului trecut, crescând posibilitatea unei mai mari, fixă, taxă pentru tranzacții.

Creșterea taxelor de tranzacție Bitcoin sunt punctul central al unei noi lucrări care fost publicată ca parte a Conferinței Internaționale privind securitatea digitală și criminalistică care a avut loc în Republica Cehă în luna iunie.

Autorul lucrării, Kerem Kaskaloglu este un instructor în criptografie de la Universitatea Ozyegin din Istanbul. El a avertizat că a fost nevoie de un nou sistem de taxă cadru, deoarece taxele de tranzacție sunt în prezent prea mici și sunt setate să crească de-a lungul anilor.

Chiar acum, avem subvenții, așa că nu avem cu adevărat nevoie de comisioane de tranzacție”, a spus el. „Din cauza subvențiilor, minerii sunt dispuși să mine. Dar mai târziu, precum subvenția se va risipi, o să avem cu siguranță nevoie să figurăm un echilibru între mineri și utilizatorii rețelei.

Mineri mulțumiți

Lucrarea lui Kaskaloglu spune că minerii sunt în prezent mulțumiți cu valoarea de recompense bloc, prin urmare, nu necesită comisioane ridicate de tranzacționare pentru a îi motiva să continue mineritul. Recompensele bloc acționează ca o formă de subvenții pentru costurile de tranzacție Bitcoin.

Însă modelul actual de donații de tranzacție este nesustenabil, susține ziarul. În timp ce furnizarea de noi monede Bitcoin se micșorează, acest deficit va depăși chiar și creșterea prețurilor de însoțire în Bitcoin, datorită numărului limitat de potențiali utilizatori Bitcoin din lume, a scris Kaskaloglu.

Ca urmare, costul de exploatare minieră va crește foarte mult în timp ce recompensele de la fiecare bloc vor fi insuficiente pentru a crea suficient profit după ce creșterea costurilor sunt contabilizate. Kaskaloglu a remarcat că această situație nu este iminentă, dar ar putea avea loc oriunde între 5 și 20 ani de acum, acest lucru explică dificultatea în calcul  cu certitudine. El a scris:

Este o sarcină descurajantă pentru a veni cu o estimare cu privire la momentul în care tranzacțiile Bitcoin ar trebui să perceapă taxe, mai degrabă decât donații […] valoarea de recompensă bloc depinde în mare măsură de prețul unei monede Bitcoin, care la rândul său este legată de adoptarea de Bitcoin, care, la rândul său, este de […] greu de anticipat.

Dificultăți de stabilire a taxei

Lucrarea lui Kaskaloglu descrie unele dintre dificultățile în crearea unui nou sistem de comision de tranzacție. O soluție posibilă este de a stabili o taxă fixă pentru fiecare tranzacție. În februarie, Andresen calculat că un miner ar trebui să ceară o taxă de cel puțin 0,0008 BTC, care la acea vreme a fost în valoare de 0.41 dolari, pentru a include o tranzacție de mărime medie.

O problemă cu sistemul de taxă fixă este că aceasta împiedică grav utilitatea monedelor Bitcoin pentru a face micro-tranzactii, însă Kaskaloglu a argumentat:

Chiar că suma [0.41 dolari cifra Andresen] este puțin înfricoșător pentru tranzacții mici, deoarece Bitcoin este extrem de promovat pentru taxele de tranzacție mici sau pentru tranzacții mici. Dar, dacă ați stabilit o taxă fixă, care nu ar permite acest tip de aplicare a Bitcoin – de exemplu, basculare „.

O altă abordare ar implica limitarea numărului de tranzacții pe bloc. Această abordare ar face ca numărul de tranzacții incluse mai rare, astfel că expeditorii care plătesc o taxă de peste un anumit prag ar fi mai siguri de includere.

Dar problema cu abordarea limitată a tranzacție constă în determinarea pragului de la care o tranzacție ar putea fi inclusă. Deoarece volumul tranzacțiilor fluctuează, pragul se schimbă în mod constant. Ca rezultat, expeditorii se vor confrunta cu dificultăți în calcularea pragului corect atunci când inițiază o tranzacție. Precum Kaskaloglu a scris în lucrarea sa:

Acest prag va fi unul dinamic, în funcție de traficul instantaneu de tranzacții, astfel încât expeditorul nu va fi în măsură de a afla dacă o tranzacție va fi întârziată sau nu în avans.”

Noi taxe de plutire  

Andresen a propus actualizarea la comisioanele de tranzactionare, fiind un pas spre un sistem de taxe dinamic. Software-ul actualizat de bază fac taxele de „plutire”, calculează taxa necesară pentru o confirmare rapidă, pentru fiecare tranzacție. În unele cazuri, este posibil să nu existe o taxă pentru o confirmare rapidă – ca o tranzacție de mare valoare, care re-cheltuiește monede Bitcoin vechi – ce este desemnat ca o tranzacție de înaltă prioritate.

În conformitate cu noua propunere, taxele ar putea fi la fel de mari precum 0,02 BTC pentru o confirmare rapidă, pe baza datelor publicate ale testelor lui Andresen. Acest lucru este de la taxa actuală de 0,0001 BTC, Andresen a remarcat în post blog-ul său anunțând propunerea.

Importanța unui sistem de taxe

Kaskaloglu a primit îmbunătățirile planificate la sistemul de comision de tranzacție de bază Bitcoin. Cadrul didactic consideră că menținerea taxelor reduse de tranzacționare este esențială pentru adoptarea monedelor Bitcoin în masă.

Cred că [comisioanele mici] sunt absolut cruciale„, a spus el. „Există două farmece principale ale Bitcoin: taxelor reduse de tranzacționare este cel principal, iar celălalt este că Bitcoin ajunge oriunde în lume prin intermediul Internet-ului.

Membrii Bitcoin Talk au fost în mod clar nedumeriți de lucrarea lui Kaskaloglu. Un poster, care merge de QuestionAuthority, a răspuns lucrării:

OK, și ce? Tot ceea ce am citit este deja cunoscut.

Kaskaloglu a recunoscut că lucrarea nu aduce nicio contribuție tehnică nouă pentru sistemul de taxă de cadru. Dar el a fost motivat să o publice ca o modalitate de a sublinia importanța îmbunătățirii asupra modului în care sunt tratate taxele de tranzacție în prezent.

Știam că utilizatorii hardcore știau deja despre aceste lucruri„, a spus el. „Nu este revoluționară, dar am vrut să avertizăm oamenii despre viitorul taxelor de tranzacție. Avem nevoie de mai multe studii cu privire la [acest subiect] și aș dori să văd cât mai mulți oameni conștienți de problemă.

 

Sursa: coindesk

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *