Studenții construiesc o bază de date pentru a combate frauda Bitcoin

8 februarie 2015 securitate

Articol scris de Wu Mihu

shutterstock_188877134

Un grup de studenți și cadre de la Trinity College Dublin, care și-a dezvoltat o tradiție în a cerceta proiecte cripto, construiește o bază de date Bitcoin pentru „verificarea de credit„, destinată aducerii monedei digitale mai multă transparență.

Echipa, condusă de profesorul Donal O’Mahony, speră că baza de date va permite potențialilor parteneri de afaceri să identifice posibilii indicatori pentru practicile de afaceri frauduloase sau pentru spălarea de bani, în timp ce se acordă încă suficientă anonimitate.

O’Mahony a spus:

Noi am urmărit progresul Bitcoin și am fost fascinați de adoptarea pieței, de cum i-au găsit utilizări oamenii, de asemenea, am fost și uimiți de cât de puțin se cunoaște, de fapt, despre ceea ce se întâmplă la nivelul tranzacțiilor.

Construind o imagine de ansamblu

Chiar dacă [Bitcoin] Sistemul este conceput să nu fie reglementat„, a spus O’Mahony, „s-ar oferi oamenilor puțin confort în cazul în care există o modalitate de a construi o imagine de ansamblu care să cuprindă ceea ce se întâmplă. Identificarea autoriilor fraudelor și ajutarea oamenilor sîn evitarea fraudelor este, de asemenea, un lucru util.

În acest scop, echipa încearcă să grupeze adresele Bitcoin împreună prin corelarea adreselor utilizate pentru efectuarea de plăți cu cele care au fost folosite pentru a primi un schimb. Această cunoaștere este apoi combinată într-o bază de date de adrese Bitcoin, pentru a permite echipei să lege o adresă la un portofel de activități frauduloase.

Baza de date Bitcoin funcționează în prezent în cadrul unui laborator, dar O’Mahony spune că aceasta ”continuă să deschidă drumuri noi”, adăugând că el nu ar fi surpins dacă unul sau mai mulți dintre [studenți] au identificat o oportunitate de afaceri.

Criminalistica Bitcoin

Michele Spagnuolo, un inginer de securitate a informațiilor care lucrează pentru Google, a creat BitIodine, un proiect similar, fiind realizat pe vremea când era studentă și studia ingineria calculatoarelor la Universitatea Politehnica din Milano.

Precum proiectul care se desfășoară în Dublin, Bitlodine ”analizează blackchain-ul, grupurile de adrese care sunt susceptibile de a aparține de același utilizator sau un grup de utilizatori, clasifică și etichetează, iar în cele din urmă vizualizează informații complexe extrase din rețeaua Bitcoin.

El a subliniat că „principala diferență dintre munca mea și ce se întâmplă în prezent în Dublin este că eu nu vreau să evaluez jucătorii buni și cei răi în rețeaua Bitcoin„. În schimb, el speră că BitIodine va deveni „scheletul pentru construirea unor cadre mai complexe destinată analizei criminalistică Bitcoin„.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *