Procesorul de plăți ChainPay se lansează pentru a provoca Coinbase, BitPay

9 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Un startup ce are la bază bootstrap, cu o locație în Isle of Man, a lansat un procesor de plăți numit ChainPay care speră să devină un competitor al BitPay și Coinbase pe piața Europeană.

Compania, numită AltXE, spune că se focusează ca comercianții pieţelor europene să semneze utilizarea noului procesor de plăți și că plata și atenția personală oferite clienților va face distincția între acest procesor de plată și cele deja existente.

”Dacă semnezi cu Coinbase, atunci ai putea fi un simplu alt comerciant în „cutia” lor, însă dacă semnezi cu noi, ne vom asigura că există o comunicare cât mai calitativă, punându-ți la dispoziție suportul necesar pentru buna funcționare a procesorului de plăți” spune co-fondatorul AltXE, James Carter.

Beneficiile consumatorului

Carter scoate în evidență totodată un nou beneficiu al acestui program pentru consumatori care pare să fie plata programată. ChainPay ia 1% din fiecare tranzacție și oferă rate de schimb bitcoin ale Kraken sau Bitstamp, în funcție de care furnizor oferă rate de schimb mai avantajoase.

ChainPay de asemenea pune o limită mai mică de extragere pentru comercianții ce folosesc lira sterlină, o limită mai mică decât în cazul BitPay de exemplu. Comercianții pot să scoată o sumă la fel de mică precum 500 de lire sterline prin intermediul ChainPay, în cazul BitPay limita de extragere fiind de cel puțin două ori mai mare.

Cu toate acestea, limita BitPay pentru euro este numai de 20, în timp ce pentru ChainPay este de 400.

Carter a recunoscut faptul că a lui companie nu poate bate „tradiționaliștii” din multe puncte de vedere deoarece îi lipsește nivelul lor de investiții VC și procesează mai puține tranzacții. Coinbase a reușit să strângă 106 de milioane de dolari până în prezent, punând pe picioare cel mai bine fondat startup bitcoin. BitPay a reușit să strângă până acum 32 de milioane de dolari.

Carter spune că compania pe care o deține a semnat cu o mână importantă de comercianți de când s-a lansat, de la sfârșitul lui ianuarie, iar câțiva din acești comercianți sunt deja mulțumiți de rezultate.

Trecând dincolo de așteptări

Unul dintre primii clienți ai ChainPay a fost SWR Auto Design, un designer și producător de corpuri de mașini. SWR are deja două vânzări în Bitcoin pentru un Ford Focus și un Ford Fiesta, fiecare dintre acestea ajungând la 700 de lire sterline fiecare.

Directorul SWR, Steward Wilson, a spus că este mai mult decât se aștepta, ceea ce este bine. Wilson a spus că a semnat cu ChainPay deoarece a urmărit dezvoltarea bitcoin din ultimi 3 ani și dorea să-și reducă dependența pe care o avea cu băncile: „Vrem să ne îndepărtăm cât mai mult de bănci. Acestea ne conduc viețile.”

Pentru Carter, lansarea procesorului de plăți este un obiectiv așteptat de mult. El și co-fondatorul ChainPay, Chris Wood, au fost la limita lansării afacerii unde al lor furnizor de servicii de plată, Capital Treasury Services, a anunțat că reduce din angajați.

Lansarea oficială a fost amânată

Planurile pentru ChainPay au devenit confuze după anunțul CTS. Carter și Wood plănuiseră să anunțe lansarea la summit-ul Crypto Valley, însă în schimb au ajuns să se întrebe dacă mai puteau lansa proiectul pur și simplu.

Însă, partea bună este că problemele de atunci au trecut și că cei doi au putut să-și lanseze proiectul ce era pus de mult pe lista de așteptare. Acum, ChainPay are totul planificat pentru următoarele 12 luni, iar dacă totul merge conform planului, atunci acesta ar putea deveni un concurent interesant pentru cei din topul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *