Revizuirea BitLicense lasă loc dezbaterii continuă

9 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Oferta orașului New York de a deveni primul stat cu un regim dedicat reglementării industriei monedelor digitale a făcut un pas înainte în această săptămână, atunci când Departamentul statului New York a Serviciilor Financiare (NYDFS) a publicat un proiect actualizat al propunerii BitLicense.

În timp ce a fost eliberată numai pe 4 Februarie, industria valutei digitală a dezvoltat un conses liber pe revizii și impactul lor potențial.

În mare parte, comunitatea a lăudat NYDFS pentru disponibilitatea de a incorpora feedback-ul de la cei care au furnizat comentarii, chiar dacă a existat o credință la fel de puternică în privința unor părți ale regulamentului care rămân neclare și constrângătoare.

Coin Center, firma non-profit de cercetare, a lansat până în prezent cel mai lung răspuns public la ultima propunere, și a fost, probabil, cel mai orientativ din acestui punct de vedere centrist. Coin Center alăudat agenția chiar la fel precum a criticat modul de abordare a licențelor condiționale și modul în care i-a mandatat pe cei care doresc să pună problema că moneda digitală va cădea sub domeniul său de aplicare.

Autorii Jerry Brito și Peter Van Valkenburgh au scris:

NYDFS și-a arătat disponibilitatea de a accepta critici care ar trebui să fie celebrate de comunitatea Bitcoin. Acest nou proiect indică în mod clar faptul că multe observațiile prezentate în perioada precedentă de comentarii, au fost revizuite și luate în considerare.

În ciuda provocărilor din față, a existat un sentiment din partea comunității de afaceri în ceea ce privește faptul că dezbaterea BitLicense se apropie de finalizare și că acest lucru va stimula interesul și creșterea economică pentru industrie, chiar dacă există susceptibile de a fi dezacorduri care apar în următoarea perioadă de comentarii de 30 de zile.

Vizualizarea mai critică a fost, probabil, cel mai bine caracterizată de CEO-ul de la compania Circle, Jeremy Allaire, ale cărui servicii Bitcoin de pornire a ridicat suma de 26m $ în două runde publice.

De-a lungul documentului, rămâne un număr mare de clauze care lasă problemele deschise în încheiere și decizia urmează să fie luată la latitudinea superintendentul„, a argumentat el. „Această lipsă de specificitate și revizuire deschisă va crea un mediu care descurajează inovarea și în schimb se concentrează asupra reducerii riscurilor.”

Criticile lui Allaire au venit chiar în ciuda convingerii că revizuirea include o serie de „schimbări semnificative și importante” și că la trecerea sa, Bitcoin va face un pas important în drumul spre a fi integrat în sistemul financiar mai larg.

Această perspectivă mai optimistă a fost susținută de Cameron Winklevoss și Tyler, capitaliștii de risc și antreprenorii din spatele schimbului de valută digitală din New York și anume Gemini.

Avantajul tehnologiilor Bitcoin nefinanciare

Poate cel mai notabil eveniment a fost includerea unei scutiri anunțate anterior pentru startup-uri care folosesc registrul descentralizat Bitcoin, cunoscut ca blockchain, precum și registrele altor protocoale, pentru scopuri nefinanciare.

Adăugarea aceastei prevederi a fost citată de un număr de membri care fac parte din industrie, inclusiv de către Allaire și Winklevosses, dar s-a pus accent mai ales pentru companiile cripto 2.0, care este sectorul cel mai preocupat de aceste aplicații.

Taariq Lewis, CEO-ul platformei de tranzacționare de Bitcoin și aur numită DigitalTangible, a declarat pentru site-ul CoinDesk că el a fost ”consolat” de faptul că software-ul de distribuție este scutit de propunerea actuală.

Încă digerăm, dar cred că acestă clauză permite companiilor precum DigitalTangible să evite acordarea cerințelor privind licențele de construire a mai multor instrumente software”, a spus el.

Tim Swanson, cel care stă în spatele dezvoltării afacerilor de schimb al activelor digitale Melotic, a sugerat, cu toate acestea, că opinia sa este că definiția „software” rămâne încă vagă.

O astfel de interpretare ar pune New York în conformitate cu consensul global în creștere privind aplicațiile blockchain nefinanciare care necesită supraveghere mai puțină, o evoluție care ar putea împinge mai mulți potențiali investitori să ia în considerare acest sector ca creșterea continuă în 2015.

Problemele afacerilor rămân

Deși a menționat că s-au făcut „îmbunătățiri importante„, Allaire a criticat cea mai recentă revizuire pentru eșecul său în eliminarea mandatelor potențiale constrângătoare care vor restricționa susținerea competitivității start-up-urilor.

În special, Allaire a avut ca scop cerința ca licențiații să primească permisiunea de a introduce toate produsele si caracteristiciile noi.

Cea mai recentă revizuire a permis start-up-urilor să solicite valută digitală pentru NYDFS în cazul în care anumite modificări trebuie să fie revizuite, dar Allaire sugerează că astfel de supravegheri ar trebui să se limiteze la anumite schimbări „extrem de specifice„.

O astfel de preluare a fost sugerată de candidatul membru al consilului Fundației Bitcoin și director al Bitcoin Embassy, Francis Pouliot, rezident al Canadei care a vorbit la ampla propunere. Pouliot a spus că, companiile americane Bitcoin ar trebui să militeze pentru reglementarea Butcoin în conformitate cu legislația în vigoare.

„Respectarea legilor existente este crucială pentru industria de Bitcoin pentru a obține legitimitate, dar astfel de noi reguli și cerințe vor reduce cu siguranță potențialul orașului New York de a fi un lider în inovația cryptocurrency”, a spus el.

În forma actuală, Pouliot a sugerat că propunerea ar însemna mult pentru convingerea start-up-urilor să își asume „mai multe jurisdicții prietenoase” din afara Statelor Unite.

Cel puțin un respondent a furnizat dovezi ale acestui răspuns, cu Rodolfo Novak de la Coinkite care a declarat pentru site-ul CoinDesk:

Se pare că acesta a fost atenuat, dar este încă absurdă o cerere de strat-up [pentru] 265.000 dolari pentru a se înregistra în toate statele.”

Verdictul

Totuși, în timp ce comunitatea a aplaudat dorința NYDFS de a face modificări, altele au fost impresionate de ceea ce ei au caracterizat ca ușoare revizuiri având în vedere domeniul de aplicare al feedback-ului primit de departament.

NYDFS a ascultat în mod clar multe dintre preocupările comunității și a fost foarte receptiv în abordarea unora dintre problemele identificate. În continuare analizăm propunerea și așteptăm cu nerăbdare furnizarea de comentarii privind NYDFS „,  a spus Perianne Boring, președintele frupului de promovare al Camerei de Comerț Digitalem care a indicat că opinia acesteia este, probabil, încă în curs de formare.

Sursa: coindesk

One comment

  1. joris spune:

    Sunt fericit că nu locuiesc în New York, o astfel de licență este rau pentru economie Bitcoin. Am fost de tranzacționare Bitcoins pe ecoin.eu și de a face profit, astfel încât sper că restul lumii nu urmează vedere Americii pe valută cripto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV