7 pași către securitatea digitală Bitcoin

10 februarie 2015 Uncategorized

Articol scris de David Mitran

Cele mai bune practici în scopul creării unei securităţi digitale sunt incluse în următorii 7 pași.

#1: Alege o platformă

Alege un sistem de management a parolelor precum LastPass, Secret Server, OneID sau Reboform, crează un cont, activează-l și începe să adaugi website-uri și date de logare. Sisteme de management a parolelor integrate în browser nu ar trebui folosite, deci îți recomandăm să faci o căutare pe google după review-uri în ceea ce privește cele mai bune sisteme de management de parole.

Companiile ar trebui să creeze un cont premium cu o consolă a adminului pentru membri companiei. Ești 100% responsabil pentru bitcoinii tăi, astfel că poți reduce riscul compromiterii întregului profit online prin operarea unui singur cont.

#2: Adaugă website-uri

Odată ce ai setat platforma de organizare a parolelor, poți adăuga site-uri cu ușurință prin logarea în conturile respective așa cum o faci de obicei. Marea majoritate a sistemelor vor salva parolele tale în urma unui simplu click. Totodată, poți adăuga website-uri și manual cu URL-ul, numele site-ului, username-ul și parola.

Dacă anterior îți salvasei toate parolele și username-urile într-un excel, acum poți uploada excelul pe platforma de organizare a parolelor. Pe internet găsești tot felul de tutoriale care te vor ajuta să înțelegi totul, cu ușurință.

#3: Testează website-urile

De fiecare dată, după ce ai salvat ceva, întoarce-te și verifică dacă ceea ce ai salvat este în regulă. Câteodată, chestii minore precum URL-ul sau username-ul trebuie ajustate. Când creezi noi conturi, URL-ul este ajustat automat de sistem, însă nu de fiecare dată este același cu URL-ul de logare. Așadar, testează mereu pentru a evita frustrările.

#4: Șterge vechea listă

După ce ai transferat cu succes lista veche de parole, este timpul să ștergi vechea listă. Dacă setezi o platformă de management a parolelor și păstrezi și vechiul fișier, riscul este același. Dacă faci parte din grupul acelor persoane care doresc să-și păstreze totul la ele în calculator din motive de siguranță, te anunțăm că propriul calculator este cel mai nesigur spațiu. Pe când, atunci când vine vorba de platformele online specializate în aceste servicii, putem spune că în spatele lor sunt echipe de oameni care au grijă de securitatea informațiilor tale.

#5: Crează un e-mail unic

E-mail-ul este probabil cel mai important factor în acest întreg proces, greșeala apărând atunci când folosim aceleași mail-uri și parole pentru conturile de pe întreg internetul, incluzând social media, conturi de finanțe și orice altceva.

bitcoinsecurity

Diferența stă în înțelegerea faptului că ar trebui să existe mail-uri doar pentru comunicare sau doar pentru finanțe. A-ți securiza informația pe care o pui la dispoziție în mediul online înseamnă a separa cele două „roluri” cu adrese de e-mail diferite.

Cu alte cuvinte, e-mail-ul pe care îl folosești pentru a comunica cu prieteni trebuie să fie diferit de mail-ul pe care îl folosești cu platformele de management al parolelor. Crează un nou mail care să nu aibă legătură cu numele tău, un astfel de e-mail putând să fie 32423jnf0439ax@gmail.com, mult mai bun decât andreipopescu@gmail.com, caz în care identitatea ți-ar fi descoperită.

#6: Schimbă parolele

Hacker-ii pot foarte ușor să spargă o parolă ușor de ținut minte. Schimbă-ți toate parolele într-o înșiruire de 16 caractere, greu de spart. Ba chiar, poți genera un astfel de șir de caractere de pe website-uri specializate în generare de parole.

De ținut minte următorul lucru: dacă nu poți memora parola atunci înseamnă că aceasta este greu de spart, ceea ce înseamnă că le vei da mai mult de furcă hacker-ilor.

#7: Securizează-ți portofelele Bitcoin

Site-urile ce au legătură cu Bitcoin pot necesita o atenție sporită asupra datelor de logare. Câteodată, un grup aleatoriu de cuvinte este necesar pentru a-ți accesa bitcoinii. Dacă uiți respectivul grup de cuvinte ajungi să pierzi bitcoinii. Deci trebuie să fii foarte atent.

Unele website-uri nu îți oferă posibilitatea să alegi date de logare uzuale și cer numai acest grup de cuvinte. In fiecare din cazuri, acestea ar trebui salvate în sistemul de management de parole. Sau poți lua în considerare notarea grupului de cuvinte într-un loc sigur.

Sunt foarte multe tehnici prin care poți atinge securitatea digitală, iar dacă ții cont de cele spuse de noi, atunci ești cu un pas mai aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *