Bitcoin deschide minți – II

5 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

shutterstock_63200686

Bifurcarea concentrării

Introducerea importanței fie pentru valută/plăți sau tehnologia registrului de distribuție creează actuala bifurcare de dezvoltare pe care o vedem acum în startup-uri care se concentrează pe aducerea de Bitcoin în spațiul mainstream al consumatorilor pe de-o parte, iar pe altă parte mult mai teoretică cu proiecte ”crypto 2.0”.

În ceea ce îl privește stric ca individ, Brown a decis să se alăture recent la consiliul consultativ a unui astfel de proiect, registrul activelor descentralizate Hyperledger, aderând și colegul de comentarii în ceea ce privește tehnologia crypto și anume Tim Swanson.

Cazurile fundamentale de utilizare a valutei, în măsura în care se întâmplă, vor fi conduse de aplicații de consum larg, a spus Brown. ”Dar eu nu vâd lanțul logic care să concluzioneze principalele bănci care realizează ceva cu moneda în sine”.

Un factor limitat în domeniul plăților este faptul că acei consumatori din economiile dezvoltate nu se plâng de lipsa unor soluții mai bune, în acest moment. Sistemele actuale disponibile, în ciuda comisioanelor acestora și defectelor de securitate, sunt corespunzătoare pentru majoritatea oamenilor.

Stratul identității și reputației

Gestionarea identității online și reputației este un aspect important al tehnologiei în diverse aplicații criptigrafice 2.0 – atât în interfață cu un sistem existent de know your customer cât și cu sisteme de combatere a spălării de bani și în dezvoltarea de noi tipuri de aplicații.

Cred că în anumite cazuri de utilizare nu se poate dezvolta până când nu există unele noțiuni de identitate”, a spus Brown.

Folosind o platformă colorată de tipul monedei, spre exemplu, el dă exemplul unei corporații care dorește să emită o legătură bazată pe blockchain. Există mai multe aspecte de identitate care trebuie rezolvate:

În primul rând, cum știe oricine altcineva din sistem că emitentul este acela care spun ei că este? Dacă urmează să plătesc o sumă mare de bani pentru o monedă colorată care reprezintă 100m $ dintr-o emisiune de legături corporative, mai bine aș fi complet sigur că într-adevăr a fost emisă de societatea în cauză sau o persoană care acționează în numele acesteia.

Acesta trebuie să fie mai sofisticat decât simpla semnare a unui document de emitent cu cheie SSL a companiei, având în vedere că persoana autorizată care eliberează legături este probabil diferită de cea care controlează cheia.

Puteți privi și pe cealaltă parte -atunci ai obligația ca emitent să știi cine sunt creditorii. Dacă sunt o corporație din SUA și am obligația să plătesc un cupon o dată pe trimestru, sau orice altceva, eu voi avea probleme mari daca voi plăti un cupon pentru o entitate sancționată”.

Este necesar să se știe cine deține monedele colorate la data plății și, pentru a evita oamenii care păcălesc sistemul, corporația trebuie să știe cine deține moneda în perioadele care urmează, pentru a se asigura că nu au fost mutate la o entitate sancționată și apoi din nou înapoi.

Oportunitate pentru antreprenori

Există o oportunitate reală pentru antreprenori în ceea ce privește inovația în acest spațiu, Brown a continuat. Punctul în cazul în care proiectele de criptare 2.0 ar putea adăuga o valoare este de a afla cum să codifice și să descrie regulile care vor guverna ceva asemănător cu emisiunea de obligațiuni menționate anterior.

Există o întreagă serie de legi și de gândit, care trebuie să vină împreună pentru a face acest spațiu să funcționeze și este unul dintre motivele pentru care considerăm acest spațiu un stimulent al intelectualității deoarece există noi probleme de rezolvat.”

Luând în considerare cererile de cripto 2.0, Brown, scrie, de asemeneam concepte cum ar fi „o continuitate de idei interpretabile și asemănătoare legate de descentralizare” și „separarea încrederii„, în cazul în care alegerea între centralizare și descentralizare nu este albă sau neagră, iar diverse entități centralizate sau de încredere (cum ar fi cerințele băncii de cunoaștere a clientelei sau identități de emitenți de obligațiuni) pot exista în anumite puncte de pe coloana vertebrală Bitcoin.

Conceptul de catene laterale, în timp ce doar o singură soluție are potențial din mai multe, este o modalitate prin care entitățile centralizate ar putea integra cu tehnologia Bitcoin, ceea ce face necesar invenția unui noi monede digitale cu propriul blockchain pentru fiecare nouă aplicație.

Acum ne dă o punte între încercarea de descentralizare pe care Bitcoin o oferă, precum și necesitatea de a impune, uneori, mai multe controale pentru că modelul de afaceri sau legea o cere. Anterior, a fost unul sau altul.

Deschiderea minților

Toate acestea ne aduc înapoi mesajul unificator Bitcoin: multe din aceste probleme s-ar putea ca nici să nu fie considerate ca acestea să fi fost pentru noua fuzionare de disciplină informatică cu nevile lumilor financiare și juridice.

Oamenii au tendința de a fi mult mai deschiși la minte și sunt dispuși să se gândească la lucruri fără obișnuitele constrângeri de la locurile lor de muncă de zi cu zi.

Fie că este vorba de un sistem de plăți mai bun la nivel mondial sau o modificare în sreucturile organizatorice.

Este ceva ce nici nu s-a luat încă în considerare, a spus Brown, sau ”o problemă neașteptată, care urmează să fie rezolvată cu tot felul de tehnologii… Este un punct de intrare într-o conversație interesantă, dacă nu neapărat soluția.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *