Stripe: Bitcoin are viitor în plățile globale dacă rezolvă problemele

22 iulie 2014 transfer bani

Articol scris de Wu Mihu

Stripe, o campanie cu bazele în San Francicso și care oferă API bazat pe sistemult de plăți, a publicat un post pe blog care examinează modul în care aceasta se așteaptă ca piața Bitcoin să se dezvolte.

Intitulat „Bitcoin:  Perspectiva Stripe„, articolul analizează ceea ce compania crede că poate necesita pentru adoptarea consumatorilor în masă ca să aprindă focul valutei digitală.

Postul de pe blog explorează utilizarea Bitcoin ca fiind o posibilă soluție financiară în țările cu monede de inflație ridicată, precum și rolul tehnologiei în infrastructura de plăți la nivel mondial. Deși în mare parte este pozitivă în concluziile sale, compania a declarat că protecția consumatorilor rămâne un obstacol major nerezolvat pentru Bitcoin.

În ciuda potențialelor obstacole în calea adoptării mai largi, cu toate acestea, Stripe postulează că moneda digitală și tehnologia care stau la baza acesteia ar putea fi un instrument valoros în rezolvarea unora dintre principalele provocări în efectuarea plăților din ziua de azi.

Deși notabil, aceasta nu este prima dată când Stripe a abordat moneda digitală. În martie, Stripe a anunțat că va începe testarea suportului de plată Bitcoin și, în iunie, CTO Greg Brockman a spus că Bitcoin într-o bună zi ar putea uni diferitele lumi de finanțare.

Până în prezent, compania a crescut la peste 120 milioane de dolari de la firme de capital de risc, cum ar fi Andreessen Horowitz, Khosla Ventures și Sequoia Capital.

Scopul permite adoptarea

Postul care a fost scris de către Brockman, indică faptul că, pentru moment, cei mai mulți oameni din țările cu monede puternice discreționare au puține stimulente pentru a putea trece la moneda Bitcoin. Cu toate acestea, prin conceptul nou de identificare – și practic – cazurile de utilizare pentru Bitcoin, tehnologia poate prinde pe toată lumea, a spus el.

Consumatorii își doresc în cea mai mare parte un loc sigur pentru a ține economiile, iar asigurările de cont bancar existente și a protecției consumatorilor [din țările cu monedă stabilă] au stabilit un bar mare,” a scris el.

Cu toate acestea, după cum sugerează și Stripe, există o întorsătură foarte mare pentru țările ale căror economii sunt afectate de probleme inflaționiste, cum ar fi Argentina, Venezuela și Iran.

1

Cetățenii țărilor care sunt nevoiți să utilizeze monedele de înaltă inflației au un stimulent pentru a găsi bani mai stabili. Stripe vede Bitcoin ca un posibil instrument în situații ca aceasta, ca urmare a profilului internațional al monedei digitale.

În ciuda reputației monedelor Bitcoin de a fi volatile, unele monede discreționare, cum ar fi peso-ul argentinian sunt chiar mai neregulate. Aceste fluctuații pot strica utilizarea pe termen lung pentru valute instabile – și să stimuleze valoarea potențială a utilizării Bitcoin, motivează postul.

În plus, moneda digitală poate ajuta la dizolvarea probleme de frontieră și de control de capital învechite. În conformitate cu Stripe, Bitcoin prezintă o șansă de a întineri infrastructura de plăți din lume.

Notele postului:

Sisteme de plată tradiționale arată foarte mult ca rețele de calculatoare înainte de Internet. Crypto monedele ne-au dat o șansă reală de a rezolva aceste probleme. ”

Acces prin intermediul gateway-urilor

Stripe este de părere că cea mai bună modalitate pentru ca oamenii să fie introduși spre Bitcoin este prin intermediul gateway-urilor care se specializează în moneda digitală.

Gateway-urile, în teorie, ar putea fi operate de companii financiare, cum ar fi procesoare de plată, iar aceste companii vor fi responsabile pentru manipularea protecției unor consumatori și de aspectele juridice legate de Bitcoin.

2

Această propunere este similară cu un sistem utilizat în prezent de către Ripple Labs, care are scopul de a permite părților terțe, cum ar fi băncile pentru a se conecta la plățile și protocol active inteligente cu ceea ce se numește, de asemenea, gateway.

Cu toate acestea, postul avertizeaza că gateway-urile probabil nu se vor dovedi a fi aprinzătorul real al monedei digitale. Stripe a remarcat că Ripple Labs și o altă alternativă numită Tranzacții Deschise care „au reușit să obțină sprijinul necesar al utilizatorilor„, iar aceasta ar duce la o adoptare mai largă.

Bitcoin pe piață mai largă

Comparând Bitcoin cu procesoarele de plată curente, cum ar fi Visa, Stripe crede că moneda digitală oferă o modalitate utilă de a transfera bani și de un sistem de validare construit pe un set de reguli. Combinația de descentralizare a infrastructurii de certificare a tranzacție criptografice reprezintă un concept nou, care nu a fost încă integrat cu rețele de plată majore.

În cele din urmă, deși, aceasta este opinia Stripe care spune că Bitcoin fundamental până în prezent nu dispune de protecție adecvată consumatorilor, care l-ar face un concurent viabil pentru companii precum Visa.

Statele postului:

Dacă nu vom rezolva reputația descentralizată, ecosistemul Bitcoin va vedea apariția a câțiva consumatori” furnizorii de încredere „centralizați„.

Brockman este în continuare optimist cu privire la viitorul Bitcoin, cu toate acestea, rotunjește postul cu cuvintele:

Suntem încă în primele zile, dar putem începe deja să vedem forma impactului potențial Bitcoin și al altor crypto monede. Dacă vom face ceea ce trebuie, viața va fi mult mai bună pentru miliarde de oameni.”

 
Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *