Alte câteva avantaje ale Bitcoin

24 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Posibil câteva dintre ele să le mai fi amintit, însă ne place să trecem în revistă lucrurile bune, uneori privite dintr-o altă perspectivă. Așa că te invit să arunci o privire asupra acestor avantaje.

Auto-determinismul financiar

Sistemul Bitcoin este unic pentru că este primul stoc de valoare digital care poate fi salvat și tranzacționat în siguranță chiar și de persoane fizice, fără să trebuiască să aibă încredere într-o parte terță. Odată obținut și securizat într-un mod propice, Bitcoinii nu mai pot fi furați de la proprietar, nici de un hoț, nici de o bancă sau de guvern. De asemenea, nicio entitate nu poate bloca niciun cont, sau să oprească un deținător să folosească Bitconii în tranzacții în rețeaua Bitcoin.

Tranzacții irevocabile

Rambursările sunt o foarte mare problemă pentru toți comercianții. Virtual, toate sistemele de plată curente ( credit card, transferuri inter bancare, Paypal, etc. ) oferă consumatorului posibilitatea să anuleze o tranzacție și să aibă fondurile înapoi în conturile lor. Producătorii trebuie să intre in dispute pentru a-și recupera banii și să plătească taxe de 5$ – 100$ pentru fiecare rambursare. De asemenea, pot exista penalizări foarte mari, de până la 25.000$.

Comercianții online au ales să trăiască cu o anumită cantitate de rambursări frauduloase în timp ce își extind resursele companiei pentru măsuri de detectare a fraudei. Pentru ca efortul să fie minimizat, comercianții adesea cer consumatorilor informațiile personale mai mult decât necesare pentru a livra un produs sau serviciu, ducând la foarte multe scurgeri de date personale.

Tranzacțiile Bitcoin inversează rolul încrederii pentru că sunt irevocabile. Odată certificate în lanțul de blocuri, o tranzacție nu poate fi în mod practic oprită. Este obligatoriu ca consumatorul să aibă încredere în fiecare comerciant de la care comandă. Din moment ce există multe modalități pentru stabilirea credibilității unui comerciant, sistemul Bitcoin și încrederea în acesta este o foarte bună unealtă pentru comerțul pe internet.

Bitcoin_Logo

Nu este necesară o persoană de mijloc

Politicile procesoarelor de plăți sunt câteodată nu atât de bine aliniate cu acelea care primesc bani, de exemplu oamenii care primesc donații. Se cunosc foarte multe cazuri în care sume mari de bani s-au donat pe diverse platforme precum PayPal și banii nu au mai putut fi colectați pentru că respectiva platforma a blocat conturile.

Atunci când vine vorba de donații prin intermediul sistemului Bitcoin, nu există niciun fel de risc pentru că nu există prezența unei persoane sau instituții de mijloc care fie să blocheze transferul, fie să înghețe conturi și așa mai departe. Bitcoinii ajung în siguranță la adresa portofelului în care se face donația și toată lumea este fericită, banii donați ajungând în siguranță către cei care au nevoie de ei.

Un sistem la nivel global

Spre deosebire de celelalte sisteme de procesare a plăților, Bitcoinii sunt multi-naționali și globali. Nu există nicio barieră artificială pentru plățile la nivel național sau internațional. De fapt, este imposibil să verifici originea unei țări în cazul unui tranzacții Bitcoin. Un comerciant ce acceptă Bitcoin, are acces imediat la o piață globală, fără niciun risc de neplată din partea acelora care nu sunt în aceeași țară ca și el.

O acoperire a inflației pe termen lung

Pentru că într-un final vor exista un număr fix de Bitcoini și anume 21 de milioane, aceasta poate fi un motiv bun pentru care să stocăm această valoare pe termen lung împotriva inflației. Acest lucru poate fi important în special pentru oamenii simpli, care experimentează inflația adesea.

În timp ce aceste avantaje par să fie oarecum premature, având în vedere volatilitatea Bitcoin din ziua de astăzi, într-o zi acestea pot deveni avantaje de luat în seamă, care probabil vor convinge multă lume să adopte Bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *